Transfer

Zidane wil Bale zo snel mogelijk kwijt

21 juli 2019 11:57 Aangepast: 21 juli 2019 16:30
Beeld © Pro Shots

Trainer Zinedine Zidane van Real Madrid wil zo snel mogelijk van Gareth Bale af. "Het punt is bereikt dat er snel een beslissing moet komen. De club werkt aan een transfer en ik hoop voor iedereen dat het zo snel mogelijk wordt afgehandeld", zei de Franse coach in Houston, waar Real met 3-1 verloor in een oefenwedstrijd tegen Bayern München.

Bale, goed voor 78 doelpunten in 155 wedstrijden bij de 'Koninklijke' uit Spanje, is ook niet meegereisd met de ploeg naar de Verenigde Staten. De international van Wales heeft nog een contract tot 2022 bij Real, maar duidelijk is dat Zidane van de aanvaller af wil.

Geen rol

De succescoach gaf Bale vorig seizoen weinig speeltijd en voorziet voor komend seizoen geen rol voor de 30-jarige speler, die in 2013 voor destijds een recordbedrag van 100 miljoen euro werd overgenomen van Tottenham Hotspur.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Bale staat voor sensationele terugkeer naar Tottenham'

Zaakwaarnemer Jonathan Barnett van Bale bevestigde dat hij werkte aan een transfer, maar haalde wel uit naar Zidane. "Hij zou zich moeten schamen. Zidane toont geen respect voor een speler die zoveel heeft gedaan voor Real", foeterde hij.

'Niet persoonlijk'

De voormalige Franse voetbalheld zei op zijn beurt dat het niet persoonlijk is. "Ik heb niets tegen Bale, maar het is gewoon dat we beslissingen moeten nemen en dingen moeten veranderen. Het is voor iedereen het beste als er snel duidelijkheid komt", aldus Zidane.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote jongens Real Madrid onder de indruk van 18-jarige Kubo

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore