Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

De Ligt lacht om kritiek op Raiola: 'Ik bepaal'

20 juli 2019 09:57 Aangepast: 20 juli 2019 10:21
Beeld © Juventus FC

Matthijs de Ligt heeft een inkijkje gegeven in zijn relatie met zaakwaarnemer Mino Raiola. Daarin maakt hij ook duidelijk hoe de pikorde is wat betreft financiële en sportieve ambities.

"Van nature ben ik een introverte en bescheiden jongen", begint De Ligt in gesprek met De Telegraaf. "Ik weet hoe Mino echt is en het gaat alleen om onze relatie, niet wat anderen daarvan denken. De onderhandelaars van de grote clubs weten hoe het in deze wereld werkt en wat hij kan. Daarom vond ik het als jonge speler handig iemand naast me te hebben die vol alleen voor míj gaat en alleen mijn belangen behartigt."

Kritiek

Ook reageert de Oranje-international op de kritiek die hij krijgt vanwege zijn relatie met Raiola. "Reacties zullen er altijd komen en iedereen mag in Nederland zijn eigen mening hebben, maar alleen ik weet wat Mino voor me doet. Als mensen zeggen dat hij me dwingt naar een club te gaan, dan moet ik alleen maar lachen. Hij heeft een mening en ik heb de mijne, maar ik bepaal en zeg vervolgens: ’doe je ding maar'."

De oud-Ajacied gaat tot slot nog iets verder in op de deal met Juventus. "We waren het overigens wel eens over deze keuze. In Nederland is het gewoon vreemd als je niet voor Barça kiest, en dan verzinnen mensen er allerlei dingen bij.”

Salaris

"Ik ben heel blij dat ik naar Juventus kan vanwege de waardering. Ik heb puur en alleen naar het sportieve plaatje gekeken en ja, het salaris besteed ik uit aan Mino. Dat is zijn wedstrijd. Maar waar ik ook had getekend: over het salaris had ik waarschijnlijk nooit te klagen gehad."

De Ligt vertrok eerder deze week voor 75 miljoen euro van Ajax naar Juventus. Daarmee kwam er een einde aan de maandenlange speculatie over zijn toekomst. De verdediger werd in die tijd gelinkt aan Barcelona, PSG en Manchester United. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore