Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Zlatan beslist beladen stadsderby met fenomenale hattrick

20 juli 2019 08:05 Aangepast: 20 juli 2019 16:00

Zlatan Ibrahimovic heeft in zijn eentje de de stadsderby van Los Angeles op zijn kop gezet. De Zweed schoot LA Galaxy in de nacht van vrijdag op zaterdag met een hattrick naar de overwinning tegen koploper LAFC.

De eerste treffer van de 37-jarige Ibrahimovic liet al zien dat de aanvaller het spelletje nog lang niet verleerd is. Hij nam een lange bal aan, wipte 'm vlug over de tegenstander en volleerde de bal hard in de hoek. 

Zlatan besloot echter dat het nog niet klaar was, want zijn ploeg stond nog niet op voorsprong (1-1). Met een kopbal van dichtbij en een afstandsschot voltooide hij zijn hattrick. Rivaal LAFC kwam nog dichtbij door twee treffers van Carlos Vela, maar dat was niet genoeg: 3-2. 

Grote mond

Ibrahimovic had voorafgaand aan de derby al de nodige sneren uitgedeeld aan de eerder genoemde Carlos Vela. Op de vraag of de Mexicaan misschien beter was, antwoordde hij: 

"Ik ben verreweg de beste, want Vela is nu op zijn best, hij is 29 jaar oud, toch? Hij speelt in de MLS in de beste jaren van z'n loopbaan. Waar was ik toen ik 29 jaar oud was?" Interviewer: "Toen speelde je in Europa". Zlatan: "Precies, een groot verschil".

Miniatuurvoorbeeld
Vuurtje opstoken

Zlatan kleineert Vela: 'Hij is 29 en speelt in de MLS'

Op de ranglijst moet Zlatan zijn collega Vela wél voor laten gaan. LAFC staat ook na het verlies van gisteren nog negen punten los van nummer twee LA Galaxy. Ook op het topscorerslijstje kijkt de Zweed op naar de Mexicaan. Laatstgenoemde heeft dit seizoen 21 doelpunten gemaakt, Ibrahimovic werkte er 19 tegen de touwen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore