Voetbal

De Ligt: 'Ronaldo maakte niet het verschil'

19 juli 2019 10:33 Aangepast: 19 juli 2019 11:32
Beeld © Juventus FC

Matthijs de Ligt is vrijdagochtend gepresenteerd bij Juventus. Tijdens zijn eerste persconferentie vertelde de verdediger hoe hij tot deze keuze is gekomen en wat hij hoopt te bereiken met de club uit Turijn. Ook Cristiano Ronaldo kwam ter sprake.

De Ligt krijgt vertelt over welke rol hij denkt te krijgen bij Juventus. "Ik ben nog jong, maar ik heb veel ervaring voor een 19-jarige speler. Ik ben naar Juve gekomen om meer ervaren te worden en te leren van de spelers hier."

Toch was het voor de verdediger een grote stap. "Het is mijn eerste buitenlandse avontuur. Ik voelde me heel vereerd door de manier waarop de fans me ontvingen en hoop dat ik veel terug kan geven."

Ronaldo

De Oranje-international gaat ook in op het onderonsje dat hij na afloop van de verloren Nations League-finale tegen Portugal had met Cristiano Ronaldo. "Na die finale wist ik al dat ik naar Juventus wilde. Het was een groot compliment dat Cristiano vroeg of ik naar Juventus wilde komen, maar het heeft niet het verschil gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld
Transfer

Officieel: De Ligt van Ajax naar Juventus

De Ligt sprak vooraf al met coach Maurizio Sarri. "Ik heb met hem gebeld voorafgaand aan de transfer. Hij is een van de redenen dat ik hier wil voetballen. Ik heb goede dingen gehoord over hem, ik houd van zijn voetbalfilosofie en de manier waarop hij zijn verdediging klaarstoomt."

De oud-Ajacied kwam voor 75 miljoen euro over uit Amsterdam. Juventus zal de transfersom in vijf termijnen aan Ajax betalen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore