Voetbal

'Misschien hebben we het voetbal een heel klein beetje veranderd'

18 juli 2019 16:16 Aangepast: 18 juli 2019 16:34
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

De aankoop van Dusan Tadic was een regelrechte voltreffer voor Ajax. De aanvaller werd met Ajax kampioen, won de beker en kwam tot de halve finale van de Champions League. "Het afgelopen seizoen was ongelofelijk. Het was het succes van de hele club."

Dat zegt hij in een interview op de website van Ajax. Alles zat mee bij de Amsterdammers zegt Tadic. "Iedereen zat op dezelfde golflengte, omarmde dezelfde filosofie. In het team zat echt een heerlijke vechtlust, iedereen had het naar zijn zin, alles klopte. En het mooiste is: mensen spraken over Ajax. We waren toch wel de hit van het afgelopen seizoen. Misschien hebben we het voetbal een heel klein beetje veranderd. Kijk maar naar Juventus. Wat hebben ze gedaan? Een aanvallend ingestelde coach aangetrokken."

Ajax-voetbal

Tadic denkt dat heel Europa onder de indruk is geraakt van het spel van Ajax. "Na onze wedstrijden in de Champions League wordt er weer anders tegen voetbal aangekeken, veel clubs willen zoals Ajax spelen. Gaan ze ons verslaan met onze eigen wapens? Ik denk dat we wel weer een antwoord klaar hebben. Ikzelf was heel productief dit jaar. Maar eerlijk: dat zegt me niet zoveel. Ik denk aan het team: de ene keer scoor je, dan geef je weer een assist en als het nodig is, knap je een dirty job op."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tadic happy in Amsterdam: 'Dit is altijd mijn droomclub geweest'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore