Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Magazine

Ten Hag: 'Ooit gaat het lampje een keer uit'

18 juli 2019 15:41 Aangepast: 18 juli 2019 15:47
Beeld © Pro Shots / Thomas Bakker

Het lijkt wel of de voorbereiding van clubs elk jaar ingewikkelder wordt. PSV heeft dinsdag al zijn eerste Champions League-wedstrijd op de planning, de zaterdag erna treffen Ajax en PSV elkaar voor de Johan Cruijff Schaal. Bij de landskampioen komen de spelers Zyjech, Onana, Neres, Tagliafico en Mazraoui dan pas nét terug van vakantie. In VTBL Magazine spreekt een machteloze Erik ten Hag zijn zorgen uit.

"Wanneer krijgen spelers nog rust, vraag ik me weleens af, maar uiteindelijk keert de wal het schip. Voetballers zijn topsporters, ze leven op de grens. We eisen altijd het maximale van ze, maar ooit gaat het lampje een keer uit. Dat moeten we ons wel realiseren. Je kan niet alleen maar blijven doorgaan, zonder rust. Maar de halve finalist van de Champions League moet dit seizoen wel weer twee voorrondes spelen ...” 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Geen Ziyech, Onana en Tagliafico bij Ajax tegen PSV'

Tol van de roem

Is dat de tol van roem? Ten Hag: “Ja, dat zijn de consequenties. Het systeem creëert dit. Het enige wat ik kan doen is rekening houden met een aantal zaken: je goed voorbereiden, dat je alles in beeld hebt en de juiste lijnen zijn gelegd. We hebben wel vaker met dit bijltje gehakt, maar het blijft complex. Helemaal omdat de spelers gefaseerd binnenstromen en je al heel snel bepalende wedstrijden moet gaan spelen.” 

Bang voor een sneeuwbaleffect, na het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, is de trainer niet. “Nee, we zitten in de zomer ... De eerste weken was het nog vrij rustig. We weten dat er spelers zullen vertrekken, maar we weten ook dat we een grote kern zullen behouden. Hakim Ziyech mag bijvoorbeeld vertrekken, maar er is volgens mij een hele grote kans dat hij blijft. Dat is voor iedere trainer lastig om mee om te gaan. Het is afwachten hoe de transfermarkt zich ontwikkelt. We zullen vechten om alle spelers die in de belangstelling staan te behouden, maar mocht er toch iemand vertrekken, dan moeten we adequate vervangers halen. Wat we beogen is een mooie selectie met veel concurrentie.” 

Het hele verhaal over de onzekere voorbereiding van Ajax lees je in de nieuwste editie van VTBL powered by FourFourTwo. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore