Voetbal

'Nederlands voetbal moet blij zijn met Ajax'

18 juli 2019 10:08 Aangepast: 18 juli 2019 10:20
Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Met de verkoop van Matthijs de Ligt aan Juventus mag Ajax weer 75 miljoen bijschrijven. Eerder kwam er een soortgelijk bedrag binnen voor Frenkie de Jong. Die transfers zijn volgens Marc Overmars goed voor alle clubs in de eredivisie. "Het Nederlands voetbal moet blij zijn met Ajax."

Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. "Je hoort steeds: Ajax is zo machtig en krachtig en neemt jeugdspelers over van andere clubs, iets wat die clubs zelf ook weer doen. Maar ik denk dat het Nederlandse voetbal heel blij moet zijn met een Ajax. Het druppelt van ons naar beneden."

Meedelen

Andere clubs profiteren volgens Overmars van grote transfers. "Er zijn genoeg voorbeelden van hoe we andere clubs laten meedelen. Ik noem de samenwerking op jeugdgebied met Sparta, een club die wij ondersteunen, en Willem II en RKC Waalwijk die meedelen in de transfer van Frenkie de Jong."

Zo denkt de technisch directeur van de Amsterdammers ook dat Ajax meer moet betalen voor spelers van andere Nederlandse clubs. "Ik weet dat als ik me bij SC Heerenveen meld voor een speler, ik meer betaal dan een andere club. De prijs die we voor Pierie (4 miljoen euro) betaald hebben, is daar een recent voorbeeld van. Maar toch hebben wij die betaald. Zij kunnen van dat geld weer goede dingen doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Officieel: De Ligt van Ajax naar Juventus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore