Voetbal

De Ligt: 'Vooral leuk voor m'n oma'

18 juli 2019 08:28 Aangepast: 18 juli 2019 08:49
Beeld © Pro Shots / Paul Meima

De transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus is zo goed als afgerond. De verdediger, die donderdag twee keer zal meetrainen met de selectie, vertelt over de roerige periode.

De Ligt baalde dat het zo lang duurde voordat er duidelijkheid kwam rond zijn toekomst. "Natuurlijk was het soms wel lastig. De voorbereiding is in volle gang. Bij Ajax, maar ook bij Juventus. Vorige week heb ik nog helemaal mee kunnen draaien bij Ajax, maar daarna was het wachten tot alles was geregeld", zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad

De Nederlander geniet tot nu toe en legt uit hoe hij tot deze keuze is gekomen. "Mijn ontvangst was geweldig en ik vind het fijn dat ik me eindelijk weer op het voetbal kan richten. Ik sprak met mijn vriendin, mijn familie en mijn begeleiders. Vertrouwenspersonen, die me door en door kennen. Iemand als Barry Hulshoff kent het wereldje, weet ook goed wat erbij komt kijken en wat er kan gebeuren. Mijn omgeving krijgt ook meer mee van wat er wordt gezegd en geschreven over mij."

Miniatuurvoorbeeld
Welkom

Matthijs de Ligt start medische keuring onder luid gejuich

De verdediger kan naar eigen zeggen goed omgaan met alle aandacht rond zijn persoon. "Ik weet nog dat ik het in het begin heel bijzonder vond, als ik mezelf zag staan op de cover van een krant of tijdschrift. Nu zijn er zo veel media bijgekomen, ook in het buitenland. Al die voorpagina's over mij in Italiaanse en Spaanse sportkranten. Het is vooral leuk voor mijn oma, die alles bijhoudt en het heel mooi vindt."

De Ligt wordt naar alle waarschijnlijkheid vrijdag gepresenteerd aan de media in Turijn, als al het papierwerk rond is. Ajax ontvangt dan 75 miljoen euro voor de 19-jarige international. 

Miniatuurvoorbeeld
Afsluiting

De Ligt neemt afscheid van Ajax: 'Woorden schieten tekort'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore