Feyenoord

Jan Boskamp: 'Maar één favoriet om Jan de Jong bij Feyenoord op te volgen'

17 juli 2019 18:30 Aangepast: 17 juli 2019 18:39
Jan Boskamp bij de presentatie van zijn biografie Beeld © ANP

Het rommelt in Rotterdam: in korte tijd heeft Feyenoord een nieuwe coach gekregen en zijn de technisch én algemeen directeur vertrokken. Hoe moet de club nu verder? Clubicoon Jan Boskamp denkt dat er maar één optie is: weer vol inzetten op de jeugd.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag was eindelijk de kogel door de kerk: Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord. De algemeen directeur was er pas sinds 2017, maar in die korte tijd is er veel gebeurd: er vertrokken drie leden van de raad van commissarissen, het hoofd jeugdopleidingen en technisch directeur Martin van Geel. Ook klikte het al langer niet met de overgebleven commissarissen.

Tijd voor Varkenoord 

"Hij is in een wereld terechtgekomen die heel anders is dan waar hij vandaan kwam", zegt Jan Boskamp. "Hij kon in rust werken bij NOS, maar dan kom je bij Feyenoord... Ik denk niet dat het iedereen is gegeven om die club te leiden." Ook kwam hij volgens Boskamp op een moeilijk moment, na het kampioenschap en het vertrek van Gudde. "Gudde had alle schulden weggewerkt. Nu zit je weer in de hoek waar de klappen vallen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Algemeen directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord

Met een lege kas, en een competitie die bijna begint, denkt Boskamp dat het tijd is om de jeugd een kans te geven. Net als een paar jaar geleden. "Ik heb deze zomer twee wedstrijden gezien, ik stond nou niet te huppelen moet ik zeggen. Ik weet dat het de voorbereiding is, maar ik zie dat we niet zo veel spelers hebben die het verschil kunnen maken. Gooi er dan maar jonge jongens in." 

Robert Eenhoorn

Slim investeren en opbouwen uit de jeugd is volgens hem dus de enige optie op dit moment. En daarbij is er maar één man favoriet om Feyenoord te leiden: Robert Eenhoorn. De huidige directeur van AZ is geboren in Rotterdam, en heeft er veel contacten. Ook heeft hij in Alkmaar uitstekend werk geleverd als algemeen directeur. 

Toch is het de grote vraag of Eenhoorn haalbaar is voor Feyenoord, nog los van zijn contract bij AZ. "Ik kan me voorstellen dat hij niet die puinzooi wil opruimen bij Feyenoord", zegt Boskamp. "Maar misschien kunnen we op zijn gevoel spelen, hem een beetje opnaaien. Als Eenhoorn zou komen, zouden veel mensen in Rotterdam in ieder geval heel gelukkig worden."  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`