Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuws

Algemeen directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord

17 juli 2019 12:51 Aangepast: 17 juli 2019 14:44
Beeld © Pro Shots / Dennis Wielders

Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord. De 52-jarige De Jong was sinds november 2017 actief bij de Rotterdamse club. Een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen is de reden achter het vertrek van de voormalig NOS-directeur.

Dat meldt Feyenoord woensdagmiddag. "Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden", zegt De Jong.

"Dat gebeurt vaker in de grotemensenwereld en zeker in het voetbal. Daar moet je ook niet te moeilijk over doen. Het verandert ook niets aan de liefde voor de club. Ik wens Feyenoord alle succes van de wereld!"

Geweldige club

De Jong gaat zonder rancune weg bij Feyenoord, zo zegt hij. "Ik heb bijna twee jaar met heel veel plezier bij Feyenoord gewerkt. Dat meen ik echt! Het is en blijft een geweldige club en een groot en fascinerend maatschappelijk fenomeen. Sportieve hoogtepunten waren voor mij dat we de KNVB beker en de Johan Cruijff-schaal wonnen."

Het is nog niet duidelijk wie De Jong opvolgt als algemeen directeur. De Raad van Commissarissen gaat nu op zoek naar een opvolger, zegt voorzitter Toon van Bodegom: "We verwachten deze op redelijke termijn te kunnen vinden, maar daarover valt nu uiteraard nog niks te zeggen. Namens vele Feyenoorders wil ik Jan danken voor zijn vele inspanningen en zijn harde werken de afgelopen periode."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'PSV wil snel met Feyenoord om tafel over transfer Berghuis'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore