Vuurwerkboete

Supporters De Graafschap staan op tegen KNVB: 'Stop de hetze tegen pyro'

15 juli 2019 12:49 Aangepast: 15 juli 2019 13:59
Beeld © Pro Shots / Remko Kool

Supporters van De Graafschap zijn een inzamelingsactie gestart. Dit naar aanleiding van een boete die de club kreeg opgelegd van de KNVB wegens vuurwerk rondom de nacompetitie-wedstrijden tegen SC Cambuur en Sparta.

De Superboeren moeten 15.000 euro betalen omdat er fakkels werden afgestoken rondom die duels. Daarbij moet de club het ook één wedstrijd stellen zonder de supporters op de vakken 22, 23 en 24. Fans van de club uit Doetinchem zijn op zijn zachtst gezegd teleurgesteld. 

Inzameling

Zij hopen de 15.000 euro bij elkaar te sprokkelen als statement richting de KNVB. "De KNVB heeft echter andermaal bewezen niets te snappen van wat er onder supporters leeft en wederom getoond mijlenver af te staan van de echte supporterscultuur", schrijft sfeergroep Brigata Tifosi. 

"Tijd voor supporters om van zich te laten horen. Tijd om op te staan tegen de KNVB. De almachtige voetbalbond krijgt ons er niet onder. We gaan laten zien dat wij veel sterker zijn dan de hoge heren in Zeist. Samen halen we die 15000 euro op en geven daarmee een duidelijk signaal aan de KNVB: stop de hetze tegen pyro in stadions!"

Inmiddels is er al ruim 6000 euro opgehaald voor de actie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Helmond Sport-fans starten crowdfunding voor vuurwerkboete

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore