Opmerkelijk

Dorp met 700 inwoners wint via tankstation oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund

12 juli 2019 14:56 Aangepast: 12 juli 2019 15:14
Beeld © Pro Shots / Action Images

Vrijdagavond speelt Borussia Dortmund de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Om 17.30 uur trappen Die Borussen af tegen FC Schweinberg, een club op het achtste niveau in Duitsland. De club heeft de oefenwedstrijd te danken aan een tankstation.

Slechts 700 inwoners telt het dorpje Schweinberg. Vanavond worden er maar liefst 4300 mensen meer verwacht dan dat er inwoners zijn. Een flinke uitdaging voor het dorpje. "Het hele dorp heeft geholpen om dit mogelijk te maken", zegt voorzitter Jörg Schwab tegenover Ruhr  Nachrichten.

 

Tankstation

FC Schweinberg heeft de oefenwedstrijd in eerste instantie te danken aan aanvoerder Steffen Gress. Hij schreef de club in voor een actie bij tankstation Aral. De hoofdprijs was een wedstrijd tegen Borussia Dortmund. "We hadden nooit verwacht een kans te maken als klein clubje. Maar Steffen heeft enorm veel mensen op de been gekregen om het mogelijk te maken."

Een oefenwedstrijd tegen een topclub breng een hoop geregel met zich mee. Daar kwam ook Schwab achter. "Er zijn ontelbare logistieke zaken waar rekening mee gehouden moet worden. BVB TV wil de wedstrijd bijvoorbeeld uitzenden, daar hadden we de faciliteiten niet voor. Dat moest allemaal geregeld worden. Dan komt er nog het huisvesten van Dortmund bij. We hebben een fitness gemaakt en een kleedruimte in moeten richten. Ook juridisch komt er veel bij kijken, zoals het gebruik van logo's."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Seizoenkaarten Bundesliga 'spotgoedkoop': Bij de kampioen betaal je het minst

Spanning

Maar het kleine clubje kijkt voornamelijk enorm uit naar het treffen met Borussia. "Het is een fantastische ervaring voor de club", zegt Schwab. De voorzitter maakt zich overigens geen illusies over een stunt. "Ik denk dat we niemand in huis hebben die een speler van BVB af kan stoppen. We zijn al blij als we een keer over de middenlijn komen haha." 

Er zitten zowel Dortmund als Bayern-fans in het elftal, maar de afspraak is dat er alles aan gedaan wordt om geen blessures te veroorzaken bij de tegenstander. FC Schweinberg hoopt wel dat er veel grote spelers naar het dorp komen. "We hebben nog geen lijst me spelers gekregen, maar de internationals zullen helaas nog niet mee doen. Toch hopen we op een aantal bekende. Daarbij zou het geweldig zijn als Marco Reus aanwezig is, zelfs als hij niet speelt", besluit Schwab.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore