Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Transfer

'Einde transfersoap: Ajax en Juventus akkoord over De Ligt'

12 juli 2019 16:29 Aangepast: 12 juli 2019 17:03
Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Matthijs de Ligt vertrekt definitief naar Juventus. Na lange onderhandelingen heeft de Italiaanse topclub de 19-jarige verdediger eindelijk binnen. De clubs hebben een akkoord bereikt over de transfersom. Juventus maakt 70 miljoen euro over naar Amsterdam.

Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. De Ligt zelf was al enige tijd akkoord met Juventus, maar een deal tussen Ajax en de Italianen liet lang op zich wachten. De club uit Turijn bood in eerste instantie 50 miljoen euro exclusief bonussen. Een bedrag dat Ajax veel te laag vond. 

Haast

De Ligt, die ook in de belangstelling stond van onder meer Paris Saint-Germain en FC Barcelona, wilde per se naar Juventus. De Oude Dame leek echter geen haast te hebben. Daar kwam deze week verandering in toen De Ligt weer op het trainingsveld bij Ajax stond. Juventus had er belang bij dat de deal was beklonken voordat Ajax aankomende zaterdag voor een trainingskamp vertrekt naar Oostenrijk.

Daarnaast stapt Juventus komende week het vliegtuig in om zich in Azië voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Daar wil het De Ligt graag vanaf het begin af aan bij hebben. Voor Ajax is het nu zaak om zo snel mogelijk een vervanger te presenteren. De Mexicaan Edson Alvarez, die voor 15 miljoen euro kan worden overgenomen van Club America, lijkt daarvoor favoriet.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Shirtje Ruilen aflevering 1: Matthijs de Ligt en Ronald Koeman

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore