Transfer

FC Barcelona versterkt zich met Antoine Griezmann

12 juli 2019 15:32 Aangepast: 12 juli 2019 17:03
Beeld © Pro Shots

De kogel is door de kerk. Antoine Griezmann vertrekt definitief van Atlético Madrid naar FC Barcelona. De transfer hing al enige tijd in de lucht, maar werd vrijdagmiddag daadwerkelijk wereldkundig gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Barcelona activeert clausule Griezmann'

De 28-jarige Griezmann aast al enige tijd op een transfer naar Barcelona. De Catalanen zouden in maart, zonder weten van Atlético, al een deal met de Fransman hebben gesloten en dat deed de Madrileense club pijn. De onderhandelingen tussen de twee Spaanse clubs verliepen daarna moeizaam.

Clausule

In het contract van Griezmann stond in eerste instantie een clausule van liefst 200 miljoen euro. Atlético besloot dat bedrag te verlagen naar 120 miljoen euro. Toen FC Barcelona dat bedrag via een uitgestelde betalingsregeling wilde betalen, trok Atlético zich terug. Nu is de Catalaanse club alsnog overstag gegaan en legt het de 120 miljoen euro in één keer op tafel.

De opluchting in kamp-Griezmann zal groot zijn na het akkoord tussen Atlético en Barcelona. De aanvaller had zich in Madrid al onmogelijk gemaakt door niet op te komen dagen voor de eerste training. 'Emotionele stress' zou daarvan de oorzaak zijn. Zijn advocaat zei eerder dat alle geruchten hem veel doen. Daarnaast had hij al afscheid genomen van de fans van Atlético, waardoor het nog moeilijker is om terug te keren. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Griezmann negeert oproep Atlético en meldt zich niet

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore