Opmerkelijk

Crouch reed Kuyt bijna ziekenhuis in: 'Het was Dirk of Xabi Alonso'

10 juli 2019 10:15 Aangepast: 10 juli 2019 11:32

Op 23 mei 2007 speelde Dirk Kuyt met Liverpool de Champions League-finale tegen AC Milan. Het had niet veel gescheeld of de Nederlander had destijds helemaal niet kunnen spelen. Vlak voor de finale werd hij namelijk bijna omver gereden door toenmalig teamgenoot Peter Crouch.

Tijdens een teamuitje waarbij de spelers gingen karten, kreeg Crouch problemen met zijn kart. "Ik reed de pitstraat in en merkte opeens dat mijn remmen het niet meer deden", aldus de spits tegenover VTBL's dochterblad FourFourTwo. 

Kuyt in de problemen

Dat probleem werd vervolgens niet alleen het probleem van Crouch, maar ook van Kuyt. "Ik zag Xabi Alonso en Dirk Kuyt staan en wist dat ik iemand moest raken. Ik dacht alleen maar: 'oké. Wie is het meeste waard?', dus ik stuurde mijn kart op Kuyt af, en alle lof voor hem, hij sprong over de kart heen. Ik reed vervolgens weer de baan op, sprong de kart uit die vervolgens hard tegen de muur op knalde en in de fik vloog."

Blessure

De Katwijker schrok zich vervolgens te pletter. "Ik had een lichte blessure dus ik ging niet karten en dacht op een veilig plekje te staan. En vanuit het niets reed Peter Crouch ineens op me in met zo'n 50 kilometer per uur. Hij kon niet remmen! Het enige dat ik me kon bedenken was om te springen en ik kwam maar net boven Crouch uit. Het scheelde niets of ik had mijn enkelbanden afgescheurd en de finale gemist."

Nog meer van zulke anekdotes lees je in de nieuwste editie van VTBL powered by FourFourTwo.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore