Transfer

Feyenoord haalt 'type-Xavi' binnen: 'Bizar dat Reading hem zo makkelijk heeft laten gaan'

09 juli 2019 09:14 Aangepast: 09 juli 2019 09:50
Liam Kelly (rechts) Beeld © Pro Shots / Action Images

Feyenoord heeft goede zaken gedaan met het binnenhalen van Liam Kelly, althans dat zegt Brian Tevreden. De Nederlanders was tot vorig jaar werkzaam als technisch directeur bij Reading en raakte daar onder de indruk van de middenvelder: "Hij is een type-Xavi."

Dat zegt Tevreden tegenover Voetbal International. Maar als Kelly daadwerkelijk zo goed is, waarom laat Reading, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland, hem zo makkelijk gaan? Tevreden begrijpt daar niets van. "Daar krijgen ze spijt van, echt onbegrijpelijk."

Interesse

Volgens Tevreden had niet alleen Feyenoord interesse. "Er was ook interesse uit de Premier League voor hem en ik denk dat hij binnen één of twee jaar weer naar Engeland vertrekt. Ik ben echt heel verbaasd dat ze hem zo makkelijk hebben laten gaan. Bizar eigenlijk, ook omdat hij als speler uit de eigen jeugd geliefd was bij de fans."

De voormalig technisch directeur van Reading denkt dat Kelly goed bij Feyenoord past. "Hij is creatief, technisch zeer vaardig en heeft een geweldige pass. Hij kan iemand wegsteken, maar ook het spel verleggen naar de andere kant van het veld. Hij is een speler die het tempo bepaalt. Hij weet wanneer hij moet versnellen of juist vertragen en daarnaast is hij een harde werker. Ik vind hem echt een zeer goede aanwinst voor Feyenoord."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Feyenoord trekt Ierse middenvelder Kelly aan

Jaap Stam

Bij Feyenoord gaat Kelly, net als bij Reading, weer werken onder Jaap Stam. De trainer van Feyenoord was in Engeland al direct onder de indruk van de kleine middenvelder. Na het vertrek van Stam, ging het ook direct minder met Kelly. "Het is jammer dat hij bij Reading na het vertrek van Jaap een beetje buiten de boot viel. Er kwam een andere trainer die anders wilde voetballen."

Tevreden had onlangs nog contact met de voetballer. "Ik heb contact met Liam gehad toen Feyenoord zich voor hem meldde en heb meteen gezegd dat hij het moet doen. De Eredivisie is op zijn lijf geschreven, verwacht ik. Tactisch en technisch is Liam gewoon een heel goede voetballer, hij is een beetje een 'type-Xavi'. Hij kan op alle posities op het middenveld uit de voeten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore