Nieuws

Schorsing van twee jaar dreigt voor Lionel Messi na tirade

09 juli 2019 08:38 Aangepast: 09 juli 2019 10:00
Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Lionel Messi moet vrezen voor een fikse straf na zijn tirade over corruptie rondom de Copa América. De Argentijn liet zich in interviews uit over de arbitrage op het toernooi. Die uitspraken kunnen de sterspeler van FC Barcelona duur komen te staan.

Na afloop van de troostfinale tussen Chili en Argentinië, waar Messi een rode kaart kreeg, stond de aanvaller de pers te woord. "Ik ben heel erg boos, want ik verdiende die rode kaart niet. We verlaten dit toernooi met het gevoel dat we gewoon niet in de finale mochten komen. Ik heb het al eerder gezegd: er is een boel corruptie binnen de scheidsrechterswereld."

Megaschorsing

De voetbalbond van Zuid-Amerika, de CONMEBOL, liet in een statement weten dat de uitspraken van Messi onacceptabel waren. Volgens de regels van de bond blijft het niet alleen bij dat statement. De bond treedt over het algemeen hard op bij beledigingen en beschuldigingen aan het adres van de CONMEBOL. Volgens het Spaanse AS dreigt er voor Messi zelfs een schorsing van twee jaar!

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Messi woedend: corruptie op Copa América

Voor Messi en Argentinië zou zo'n straf een enorme streep door de rekening zijn. Zo mist de aanvaller de gehele kwalificatiereeks op weg naar het WK 2022. Daarnaast zou Messi ook de volgende Copa América moeten missen. Dat laatste is extra pijnlijk, aangezien deze wordt georganiseerd in Argentinië en Colombia.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Woeste Messi: 'De VAR maakt hele toernooi al shit-fouten'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore