Interview

Tadic happy in Amsterdam: 'Dit is altijd mijn droomclub geweest'

09 juli 2019 07:35 Aangepast: 09 juli 2019 07:44
Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Dušan Tadić blijft zeer waarschijnlijk de rest van zijn actieve loopbaan bij Ajax. Maandag lieten de Amsterdammers weten het contract van de 30-jarige aanvaller open te breken en te verlengen tot 2026. Na afloop van dat contract gaat de Serviër zich bij de landskampioen richten op een loopbaan als trainer.

De contractverlenging van Tadić kwam voor de buitenwereld als een verrassing, voor de aanvaller zelf viel dat echter wel mee. "Ik ben heel happy bij Ajax en heb een heel goede relatie met iedereen binnen de club en de fans. Dit is altijd mijn droomclub geweest", zegt hij in een groot interview met De Telegraaf.

 

Privé-situatie

Eén van de redenen van zijn langere verblijf in Amsterdam, is het geluk van zijn gezin. "Dat mijn kinderen hier naar school kunnen blijven gaan, speelt ook mee. Maar het allerbelangrijkste is dat ik bij Ajax elke dag met plezier het veld op stap."

Ondanks het vertrek van belangrijke spelers zoals Frenkie de Jong en het aanstaande vertrek van Matthijs de Ligt en wellicht Donny van de Beek, is de Servische aanvaller niet bang dat Ajax er op achteruit gaat. "We zullen de vertrekkende spelers heel erg missen, maar de club zal goede en belangrijke spelers terugkopen. We willen met Ajax een standaard neerzetten: elk seizoen Champions League spelen en kampioen worden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tadic als speler én trainer nog lang bij Ajax

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore