Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Copa América

Messi na rood in troostfinale: 'We moeten geen onderdeel zijn van deze corruptie'

07 juli 2019 08:09 Aangepast: 07 juli 2019 08:26
Beeld © Pro Shots / Action Images

De troostfinale in de Copa América is voor Lionel Messi op een deceptie uitgelopen. De Argentijnse vedette moest in de eerste helft met een rode kaart van het veld. De sterspeler had een akkefietje met aanvoerder Gary Medel van tegenstander Chili aan de zijlijn, waarbij beide spelers elkaar te lijf gingen en een kopstoot uitdeelden. Na ingrijpen van de video-arbiter moesten beide spelers inrukken.

Messi was zo woedend na de wedstrijd, dat hij ook niet naar prijsuitreiking ging. "Wij moeten geen deel uitmaken van deze corrupte bende. Dit is een gebrek aan respect naar ons toe", liet de aanvoerder na afloop weten. "Het is wel duidelijk dat Brazilië vooropgesteld is om dit toernooi te winnen. Hopelijk beïnvloeden de VAR en de scheidsrechter de finale niet en heeft Peru een kans."

De Argentijnen, met Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis, wonnen wel de wedstrijd om de derde plaats met 2-1. Sergio Agüero en Paulo Dybala zetten de 'Albiceleste' in de eerste helft op 2-0. Arturo Vidal, ploeggenoot van Messi bij FC Barcelona, maakte in tweede helft nog de 2-1 voor Chili, maar daar bleef het bij.

Het was pas de tweede rode kaart in de lange carrière van Messi. De eerste was in 2005, toen hij zijn debuut maakt voor Argentinië tegen Hongarije. Messi heeft als international nog nooit een grote prijs gewonnen met het Argentijnse elftal. Op de vorige editie van de Copa América in 2016 verloor Argentinië na strafschoppen de finale van Chili. Messi miste toen een penalty.

De finale van de Copa América gaat zondag tussen gastland Brazilië en Peru.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore