WK voetbal

Van Veenendaal houdt krappe schoen aan

06 juli 2019 18:27 Aangepast: 06 juli 2019 20:53

Keepster Sari van Veenendaal van Oranje draagt op het WK schoenen die eigenlijk iets te klein zijn. Toch wil de aanvoerster van de Nederlandse voetbalsters uit bijgeloof geen groter paar aantrekken. "Ze werken, dus ik kan ze niet uitdoen", zei Van Veenendaal een dag voor de WK-finale tegen de Verenigde Staten.

Volgens de 29-jarige keepster zit haar rechterschoen niet helemaal lekker. "Te klein wil ik het niet noemen, maar mijn rechterschoen zit inderdaad wat krap tijdens de wedstrijden. Maar ik kan er goed op spelen. Ja, dat is zeker bijgeloof. Zoals heel veel dingen bijgeloof zijn. Die schoenen gaan niet uit. Soms is het even doorbijten. Maar zelfs 120 minuten tegen Zweden ging het goed, dus ik kan er niet over klagen."

Eigen bushalte

Van Veenendaal heeft sinds kort een 'eigen' bushalte in Lyon, waar naar alle aanvoerders van de WK-deelnemers een bus- of metrohalte is vernoemd. "Ik hoorde het van m'n moeder, ze stuurde een foto. Het is iets kleins, maar wel heel speciaal. Dit kan weer van m'n bucketlist", zei de keepster, die Arsenal verlaat. Ze moet haar nieuwe club nog bekendmaken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore