WK voetbal

'Twee jaar geleden hoorde ik er niet bij, nu speel ik de WK-finale'

05 juli 2019 07:12 Aangepast: 05 juli 2019 09:28

Twee jaar geleden stortte de wereld van Merel van Dongen even in toen ze hoorde dat ze buiten de selectie voor het EK was gevallen. Nu werkt de linksback als basiskracht van Oranje toe naar de WK-finale, zondag in Lyon tegen de Verenigde Staten.

"Twee jaar geleden hoorde ik er niet bij en nu sta ik in de finale van het WK. Ik ben ongelooflijk trots", zegt de Amsterdamse, die in Spanje voor Real Betis voetbalt.

Gegroeid in de wedstrijd

Van Dongen begon het WK als reserve, maar kreeg na twee invalbeurten de voorkeur boven Kika van Es. De oud-speelster van ADO Den Haag en Ajax had het woensdag in de halve finale tegen Zweden vooral voor rust heel moeilijk, maar groeide in de wedstrijd.

"Ik kan nog stukken beter. Maar oké, ik had nog nooit in de halve finale van een WK gestaan, zenuwen zijn best logisch. Ik ben vooral blij dat ik na rust stukken beter speelde, dat ik m'n duels won en dat ik 120 minuten kon doorgaan in een stadion met 50.000 mensen op de tribune. Ik kan wel heel hard zijn en mezelf voor m'n kop slaan dat ik een paar ballen verloor, maar ik kan ook kijken wat ik wél heb. En dat is een WK-finale. Dit ga ik nooit vergeten."

'Nog één keer verrassen'

Dolblij na de winst tegen Zweden, maar het sprookje is nog niet uit. Internationals over de komende WK-finale.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oranje kansloos tegen de VS? 'We hebben zelfs een heel goede kans'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore