Opmerkelijk

Arjen Robben zet punt achter zijn loopbaan

04 juli 2019 17:11 Aangepast: 04 juli 2019 17:21
Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Arjen Robben (35) heeft besloten om niet aan een nieuw avontuur te beginnen. De aanvaller stopt definitief met voetballen.

Dat laat hij donderdagmiddag weten. "Ik heb de afgelopen weken vooral heel veel nagedacht. Zoals iedereen weet heb ik na mijn laatste wedstrijd voor Bayern München bewust de tijd genomen om een weloverwogen beslissing te nemen over mijn toekomst. En ik heb besloten om een punt te zetten achter mijn carrière als profvoetballer", licht Robben zijn besluit toe.

 

Moeilijk besluit

Het was geen makkelijke keuze. "Zonder twijfel is het de moeilijkste beslissing die ik in mijn loopbaan heb moeten nemen. Een beslissing waarbij 'hart' en 'verstand' met elkaar in botsing kwamen. De liefde voor het spelletje en de overtuiging dat je nog steeds de hele wereld aankan, tegenover de realiteit dat niet altijd alles loopt zoals je zou willen en je niet meer dat jochie van 16 bent, dat nog geen idee had wat een blessure inhield. "

"Op dit moment ben ik fit en gezond en als liefhebber van vele andere sporten wil ik dit voor de toekomst graag zo houden. Stoppen doe ik dus definitief, maar het is goed zo", besluit de voormalig Champions League-winnaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Robben kiest zijn 10 mooiste doelpunten uit Bayern-periode

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore