Copa América

Woeste Messi: 'De VAR maakt hele toernooi al shit-fouten'

03 juli 2019 15:05 Aangepast: 03 juli 2019 16:05

Argentinië werd in de nacht van dinsdag op woensdag uitgeschakeld in de Copa América. Gastland Brazilië was met 2-0 te sterk. Al ligt het volgens Lionel Messi niet aan de ploeg zelf. "De VAR maakt heel het toernooi al shit-fouten!"

Dat zei de sterspeler van de Argentijnen na afloop. Volgens Messi waren de Brazilianen absoluut niet beter, maar lag het met name aan de scheidsrechter. "Ze grijpen in bij bullshit-handsballen, domme f*cking-strafschoppen en bullshit-fouten. Maar vandaag hebben ze het zelfs niet gecontroleerd. Vandaag zijn ze nooit naar de VAR gegaan. Alle bullshit-beslissingen waren in hun voordeel."

Woest

De kleine dribbelaar begreep niets van de keuzes van de arbitrage. "Kaarten voor ons, niet voor hen. Er waren duidelijke fouten die de scheidsrechter nooit zag, maar bij het minste contact werd er in het voordeel van Brazilië gefloten. Al die bullshit leidde ons af."

Aan het spel van zijn eigen ploeg lag het in ieder geval niet. "We zijn boos omdat we heel goed hebben gespeeld en we er enorm veel moeite voor hebben gedaan. Dat het dan zo moet eindigen, maakt ons verdrietig. Ik sprak met de scheidsrechter en hij zei dat hij ons zou respecteren en op ons zou letten, maar op geen enkel moment zag ik dat."

Begrip

Dani Alves, die uitkomt voor Brazilië, kon zich wel vinden in de woorden van Messi. "Ik begrijp Leo", zei hij tegenover Marca. "De scheidsrechter was nerveuzer dan wij", reageert Alves op de kritiek van Messi aan het adres van de scheidsrechter. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Messi opnieuw zonder prijs met Argentinië

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore