Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Messi is woest! 'Ze hebben geen VAR gebruikt, ongelofelijk!'

03 juli 2019 07:58 Aangepast: 03 juli 2019 15:51

Lionel Messi was na de uitschakeling met Argentinië in de Copa América niet te spreken over de arbitrage. Brazilië was met 2-0 te sterk voor de ploeg van de Barcelona-ster.

"Zij waren niet beter dan wij. Ze wisten vroeg te scoren en het tweede doelpunt kwam uit een niet gegeven strafschop voor ons", zo vertelt Messi na afloop aan de Argentijnse media. Een vermeende overtreding op Sergio Agüero werd in eerste instantie over het hoofd gezien, maar werd ook niet gecorrigeerd door de VAR. Uit die counter daaropvolgend maakte Roberto Firmino 2-0.

Een overtreding van Braziliaan Arthur in het strafschopgebied op Nicolás Otamendi werd ook niet bestraft door de arbitrage. 

"De officials hebben voor veel bullshit gele kaarten uitgedeeld, maar hebben niet eens even de VAR gecheckt. Dat is ongelofelijk", vervolgt de Argentijn. "Dat is de hele wedstrijd zo gegaan. Tijdens de hele wedstrijd hebben ze ook maar bij het lichtste contact in het voordeel van Brazilië gefloten. Dat soort bullshit heeft ons afgeleid van de wedstrijd. Er zijn geen excuses voor, het moet gewoon bekeken en geanalyseerd worden."

"Ik hoop dat de CONMEBOL (de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, red.) hier iets aan gaat doen. Dat zal wel niet, want Brazilië heeft daarvoor te veel macht. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Zij waren zeker niet superieur, want we zaten goed in de wedstrijd."

Brazilië neemt het in de finale op tegen de winnaar van Chili - Peru, de andere halve finale. Argentinië neemt het in de strijd om de derde plek op tegen de verliezer van dat duel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore