Voetbal

Bookmakers: Nederland haalt finale, maar Amerika wint WK

02 juli 2019 15:33
De Oranjevrouwen feesten na de overwinning tegen Japan. Beeld © ANP

Het is enorm spannend op het WK voetbal, want na deze week weten we of Nederland wereldkampioen is. Volgens de bookmakers hebben de Oranje Leeuwinnen een goede kans om de finale te halen, maar daarna wordt het moeilijker.

"Het wordt een strijd tussen twee gelijkwaardige teams", zei bondscoach Wiegman over de halve finale tegen Zweden van aankomende woensdag. "Kijk maar naar de FIFA-ranking, daarop zijn we maar één plek van elkaar verwijderd. Zo zal de wedstrijd denk ik ook gaan verlopen"

Nederland favoriet

Toch geven de bookmakers wel allemaal Nederland de grootste kans om de wedstrijd te winnen. Bij Toto krijg je 2,30 keer je inzet terug als je op Nederland als winnaar gokt, terwijl je voor Zweden 3,30 keer je inzet terugkrijgt. Een gelijkspel na 90 minuten kan natuurlijk ook nog, daarvoor krijg je 3,20 keer je inzet terug.

Deze quotering wordt bepaald aan de hand van allerlei factoren, zoals resultaten uit het verleden, krachtsverhoudingen, ranglijsten, blessures én hoeveel mensen op een bepaalde uitslag inzetten. Dus als meer mensen op een bepaalde uitslag inzetten, krijg je ook een lagere quotering. Toch lijkt ons chauvinisme bij de Nederlandse Toto geen rol te spelen, want grote internationale kantoren als Unibet en Bwin komen op ongeveer dezelfde quotering uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

5 redenen waarom de Oranje Leeuwinnen het WK gaan winnen

Amerika pakt wereldtitel

En als Oranje in de finale staat, zal Amerika volgens de bookmakers bijna zeker de tegenstander zijn. En helaas voor Nederland: Amerika is ook ruim favoriet om het toernooi te winnen. Bij Toto, Unibet en Bwin krijg je allemaal ongeveer 1,75 keer je inzet terug als je Amerika het toernooi laat winnen. Bij Nederland zit dat tussen de 5,50 en 6,00.

Gelukkig voor Nederland zitten de gokkantoren er vaak genoeg naast. Niet alle speelsters van Oranje durven het nog hardop te zeggen, maar het doel is duidelijk: na het EK nu ook het WK winnen. En Oranje lijkt hiervoor precies op tijd op stoom te komen. "We speelden aanvankelijk niet zo goed, maar we pakten wel negen punten in de groep en zitten nu bij de laatste vier", zegt aanvaller Miedema hierover. "Dus je kan wel zeggen dat we weer in dezelfde flow zitten als twee jaar geleden op het EK."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Quiz: hoe goed ken jij onze Oranje Leeuwinnen?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore