Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Vandaag in 2014: Nederland schakelt Mexico uit op WK

29 juni 2019 13:13 Aangepast: 29 juni 2019 14:48
Beeld © Pro Shots

Nederland schakelde vandaag precies vijf jaar geleden Mexico uit tijdens het wereldkampioenschap in Brazilië. Dat ging niet zonder slag of stoot, want Oranje stond tot een paar minuten voor tijd met 0-1 achter.

Wesley Sneijder zorgde in de 88ste minuut met een droge knal voor de gelijkmaker, nadat Giovani dos Santos in het begin van de tweede helft de mannen van Louis van Gaal op achterstand had gezet.

Heel Nederland maakte zich op voor een verlenging in de achtste finale van het toernooi, maar alles en iedereen rekende buiten Arjen Robben. De ster van Oranje zette een dribbel in tot de achterlijn, wachtte tot zijn directe tegenstander een been uitstak en ging theatraal naar de grond. De arbiter wees naar de stip, en Klaas-Jan Huntelaar nam plaats achter de bal. De ijskoude spits schoot gedecideerd binnen en bezorgde Nederland een plek in de kwartfinale. 

Oranje bereikte tijdens dat toernooi de halve finale door met penalty's te winnen van Costa Rica, waarna 'we' na strafschoppen werden uitgeschakeld door Argentinië. 

No era penal

Rond de valpartij van Arjen Robben in het strafschopgebied bleef veel discussie bestaan. De Mexicanen vonden het een ordinaire schwalbe, in Nederland knepen sommige mensen een oogje dicht. Er was zelfs een fan die tot in lengte van jaren 'no era penal' op Twitter plaatste, 'het was geen penalty'. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore