Lijstje

Prijzen seizoenkaarten eredivisie: dit betaal je bij de 18 clubs

26 juni 2019 12:53 Aangepast: 26 juni 2019 13:36
Beeld © Pro Shots

De meeste clubs in Nederland beginnen langzaam weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eredivisie gaat op 2 augustus van start. Nog voldoende tijd om een seizoenkaart aan te schaffen van jouw favoriete club. Maar waar betaal je nu eigenlijk het meeste geld voor een jaartje eredivisie? VTBL zocht het uit op basis van de goedkoopste seizoenkaart voor volwassenen.

18. Fortuna Sittard

In Sittard betaal je het minst voor een seizoenkaart. Al vanaf €101 euro ben je er een heel jaar lang bij in de eredivisie.

17. ADO Den Haag

Ook in de hofstad hoef je geen hele diepe zakken te hebben om voetbal te kunnen kijken. Bij ADO Den Haag kun je voor 154 euro een heel jaar lang naar binnen.

16. Heracles Almelo

In het Polman Stadion is het altijd gezellig. De club in zwart-wit staat qua prijzen onderaan de ranglijst, maar doet toch al jaren mee in de middenmoot van de eredivisie. Een seizoenkaart heb je al vanaf 159 euro.

15. RKC Waalwijk

Op wonderbaarlijke wijze wist RKC Waalwijk te promoveren naar de eredivisie. Een mooie manier om nieuwe inkomsten te genereren, moeten ze in Waalwijk gedacht hebben. De seizoenkaartprijs steeg van 145 euro naar 175 euro.

14. Vitesse

De geel-zwarten doen jaarlijks mee om Europees voetbal, maar daar betaal je niet voor in Arnhem. Vanaf 185 euro kun je al een heel seizoen naar het stadion. Ondanks de lage prijzen, zit het lang niet altijd vol bij Vitesse.

13. Sparta Rotterdam

De promovendus uit Rotterdam vinden we terug op de dertiende plaats. Als ze daar in de echte ranglijst ook eindigen, zullen ze ongetwijfeld tevreden zijn. Voor de goedkoopste seizoenkaart van de Spartanen betaal je 187 euro 

12. Heerenveen

In Friesland betaal je voor een vast stekkie 196 euro. Daarmee vinden we sc Heerenveen terug in de middenmoot. 

11. AZ/ FC Emmen/ VVV-Venlo

Op een gedeelde elfde plaats staan AZ, FC Emmen en VVV-Venlo. Bij deze drie clubs is de goedkoopste seizoenkaart 200 euro.

8. PEC Zwolle

We hebben de grens van 200 euro gepasseerd, al gaan ze daar in Zwolle niet gigantisch overheen. Bij PEC gaan de goedkoopste kaarten voor 202,50 euro over de toonbank.

7. Willem II

In het Koning Willem II Stadion is de sfeer bijna altijd goed. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Vanaf 214 euro ben je er in Tilburg bij om Willem II te steunen. 

6. FC Groningen

De Trots van het Noorden valt net buiten de top 5 als het gaat om duurste seizoenkaarten. Bij FC Groningen is de goedkoopste seizoenkaart 219 euro.

5. FC Utrecht

We beginnen de top 5 met FC Utrecht. In de Domstad moet je minimaal 220 euro neerleggen om een jaar van eredivisie-voetbal te mogen genieten.

4. FC Twente

Net terug in de eredivisie en al direct met de grote jongens meedoen. Althans als het gaat om de ticketprijzen. Twente is op de traditionele top 3 na de duurste club in Nederland. Voor de goedkoopste seizoenkaart ben je 240 euro kwijt.

3. Ajax

De landskampioen en bekerwinnaar is absoluut niet de duurste. Voor slechts twee euro meer dan in Enschede kun je al bij Ajax terecht voor een seizoen voetbal. Vanaf 242 euro heb je namelijk al een seizoenkaart.

2. Feyenoord

De sfeer in De Kuip is fantastisch. En met de discussie over een nieuw stadion is het nog maar de vraag hoe lang het iconische stadion blijft. Voorlopig kunnen we er nog van genieten. Als je dat live wilt doen in het stadion, ben je minimaal 272 euro kwijt. 

1. PSV

Eindhoven de gekste, maar in dit geval de duurste. Bij PSV moet je het diepst in je portemonnee graven om een seizoenkaart aan te schaffen. De goedkoopste jaarkaart in Eindhoven, bij de harde kern, kost 290 euro. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore