Voetbal

Uniek: NEC kiest voor drie gelijkwaardige hoofdcoaches

24 juni 2019 18:40 Aangepast: 24 juni 2019 18:56
Beeld © Pro Shots

NEC heeft gekozen om Adrie Bogers, Rogier Meijer en Francois Gesthuizen aan te stellen als hoofdcoaches voor komend seizoen. De drie oefenmeesters zijn gelijkwaardig in de pikorde.

Algemeen directeur Wilco van Schaik legt op de clubwebsite uit waarom voor deze constructie is gekozen. "We hebben met diverse kandidaten gesproken, maar ook steeds gezegd dat een interne invulling een optie was. Uiteindelijk hebben we hiervoor gekozen, omdat het ons aan het einde van vorig seizoen (als tijdelijke oplossing) goed is bevallen. Wij gaan als club het derde jaar Eerste Divisie in en dan heb je het niet breed als club, dat speelt ook mee."

Het drietal stond al onder contract bij NEC, dus hoefde de club geen nieuwe krachten aan te stellen. Daarnaast is het volgens Van Schaik een voordeel dat de nieuwe hoofdcoaches de club goed kennen.

NEC eindigde vorig seizoen als negende in de Keuken Kampioen Divisie. De Nijmegenaren mochten nog wel beginnen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie, maar werden in de eerste ronde al uitgeschakeld door latere promovendus RKC Waalwijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore