Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Selectie Seedorf en Kluivert weigert af te reizen naar Afrika Cup

21 juni 2019 12:31 Aangepast: 21 juni 2019 15:29
Beeld © Pro Shots

De spelers van het nationale voetbalteam van Kameroen weigeren af te reizen naar Egypte voor het toernooi om de Afrika Cup. De internationals vinden de bonussen die ze hebben gekregen te laag.

Kameroen is de titelverdediger. De ploeg wordt gecoacht door Clarence Seedorf en Patrick Kluivert. Het elftal speelt volgens het wedstrijdschema dinsdag zijn eerste groepswedstrijd tegen Guinee-Bissau.

Miniatuurvoorbeeld
openingsduel

'Selectie Zimbabwe weigert deelname aan Afrika Cup'

olgens een woordvoerster van het team zitten de spelers nog altijd in hun hotel in Yaoundé. Ze misten met opzet hun vlucht op donderdagavond. ''De Ontembare Leeuwen zijn nog altijd in Yaoundé. Ze zijn het niet eens geworden over de hoogte van hun premies.''

De spelers hebben volgens het ministerie van Sport een bonus gekregen van omgerekend 30.000 euro, terwijl ze het dubbele eisten. Bronnen melden aan persbureau Reuters dat er een opening is gevonden omdat het ministerie een aanvullende premie heeft beloofd voor de eerste overwinning op het toernooi. Naar verwachting vertrekken de manschappen van Seedorf en Kluivert later vrijdag alsnog naar Egypte.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore