Japan volgende tegenstander

Gelukt! Oranjevrouwen kloppen Canada in sterk duel

20 juni 2019 19:53 Aangepast: 20 juni 2019 19:55
Anouk Dekker juicht na de openingsgoal, die via haar schouder in het Canadese doel belandde. Beeld © AFP

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zich bij het WK in Frankrijk als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finale, waarin Japan de tegenstander is. In Reims werd het sterke Canada met 2-1 verslagen.

Het was Anouk Dekker die in de 54ste minuut de 1-0 maakte dankzij een mislukte kopbal die via haar schouder in het Canadese doel belandde.

Nederland kon de voorsprong niet lang koesteren: al zes minuten later kwamen de Canadese vrouwen op 1-1 door Christine Sinclair, die bij de tweede paal strak inschoot. Voor Sinclair was het een treffer om te omlijsten: ze heeft nu op vijf opeenvolgende WK's een doelpunt gemaakt.

Ster-invalster

Toch was het Nederland dat aan het langste eind trok. Ster-invalster Lineth Beerensteyn, in de 70ste minuut in het veld gekomen voor Lieke Martens, tikte in de 75ste minuut een voorzet van Desiree van Lunteren binnen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van bank naar basis: Lineth Beerensteyn blijft ervoor vechten

De tegenstander in de achtste finale, Japan, is er niet eentje waaraan Oranje goede herinneringen bewaart. Bij het vorige WK werd het Nederlands elftal in de achtste finale uitgerekend door dezelfde Aziatische opponent uitgeschakeld. Japan wist dat jaar zelfs door te dringen tot de finale, waarin het met 5-2 verloor van de Amerikaanse ploeg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore