Ga naar de inhoud
Lijstje

De 20 best betaalde voetballers ter wereld

Voetballers verdienen tegenwoordig bizar hoge salarissen. Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes zocht uit wie de twintig best betaalde voetballers ter wereld zijn. In deze lijst staat onder meer een voormalig speler van Feyenoord. Hieronder het gehele overzicht:

20. Gerard Piqué

De centrale verdediger van Barcelona verdient op jaarbasis 15,7 miljoen euro aan salaris en bonussen bij de Catalanen. Daarnaast ontvangt Piqué ook nog eens een ruim 3,5 miljoen euro van sponsoren. In totaal verdient de Spanjaard 19,2 miljoen euro op jaarbasis en staat hij op nummer twintig in deze lijst.

19. Graziano Pellè

De voormalig speler van Feyenoord is tegenwoordig actief in China en verdient ruim 18,3 miljoen euro aan salaris bij Shandong Luneng Taishan. Ook krijgt de Italiaan nog eens ruim negen ton aan sponsorgeld. Daarmee staat Pellè op gelijke hoogte met het inkomen van Gerard Piqué.

18. Sergio Ramos

De aanvoerder van Real Madrid verdient bij De Koninklijke een salaris van 17,6 miljoen euro. De verdediger krijgt dankzij contracten met onder meer het sportmerk Nike ook nog 1,8 miljoen euro van sponsoren. In totaal ontvangt de Spanjaard 19,4 miljoen euro op jaarbasis.

17. James Rodríguez

James staat onder contract bij Real Madrid en krijgt 14,4 miljoen euro aan salaris en bonussen op jaarbasis, daarnaast heeft de Colombiaan ook nog meerdere sponsordeals waarmee hij nog 4 miljoen euro verdient. In totaal strijkt de aanvallende middenvelder 19,6 miljoen euro per jaar op.

16. Thiago Silva

De Braziliaan casht bij Paris Saint-Germain inclusief bonussen 19 miljoen euro aan salaris. Door zijn sponsordeal met Nike krijgt de centrale verdediger nog eens ruim negen ton extra en is zijn volledige salaris 19,9 miljoen euro per jaar.

15. Sergio Agüero

De aanvalsleider van Manchester City harkt in Engeland 15,1 miljoen euro aan salaris en bonussen binnen. Daarnaast heeft de Argentijn nog sponsordeals met Puma en Pepsi waarmee de spits nog eens 4,9 miljoen euro ontvangt. In totaal ontvangt Agüero 20 miljoen euro op jaarbasis.

14. Luis Suárez

De Uruguayaan is bij Barcelona een van de grootverdieners en strijkt 17,8 miljoen euro op aan salaris en bonussen bij de Catalanen. Een sponsordeal met Puma levert El Pistolero nog eens 3 miljoen euro per jaar op. Bij elkaar komt het neer op 20,8 miljoen euro per jaar.

13. Ángel Di María

De 31-jarige vleugelspeler van Paris Saint-Germain verdient in Parijs 19,2 miljoen euro op jaarbasis. Aan sponsorgelden casht de Argentijn nog eens 1,8 miljoen euro, wat neerkomt op 21 miljoen euro per jaar.

12. Mohamed Salah

De sterspeler van Liverpool is de best betaalde speler van The Reds. Salah ontvangt per jaar 14,2 miljoen euro aan salaris en bonussen. De Egyptenaar krijgt daarnaast nog eens 8 miljoen euro aan sponsorgelden van onder meer Adidas, EA Sports en Vodafone. In totaal verdient de vleugelspeler 22,2 miljoen euro per jaar.

11. Gareth Bale

De Welshman komt bij Real Madrid niet vaak in actie maar strijkt toch 18,2 miljoen euro aan salaris op bij De Koninklijke. Van sponsoren ontvangt Bale nog eens 5,8 miljoen euro. In totaal ontvangt de vleugelspeler 24 miljoen euro per jaar.

10. Antoine Griezmann

De Fransman is de grootverdiener bij Atlético Madrid en ontvangt jaarlijks 20,5 miljoen euro aan salaris en bonussen in Madrid. Van zijn grootste sponsoren Puma en Huawei krijgt de aanvaller nog eens 4 miljoen euro. Met een totaalbedrag van 24,5 miljoen euro staat Griezmann op de tiende plek in deze lijst.

9. Oscar

De voormalig speler van Chelsea verruilde de Londenaren in januari 2017 voor Shanghai SIPG. In China verdient de Braziliaan 23,9 miljoen euro aan salaris en bonussen. Met nog 2,3 miljoen euro aan sponsorgelden komt het totaal inkomen van Oscar op 26,2 miljoen euro per jaar.

8. Mesut Özil

De Duitser is de best betaalde speler van Arsenal en verdient maar liefst 26,8 miljoen per jaar in Londen. De spelmaker is ook nog het gezicht van onder meer Adidas, Mercedes Benz en Beats by Dre. Dit levert hem nog 7,3 miljoen euro per jaar extra op. In totaal ontvangt de Duitser jaarlijks 34,1 miljoen euro.

7. Kylian Mbappé

Mbappé behoort tot de smaakmakers van Paris Saint-Germain en wordt hier goed voor betaald. Per jaar krijgt de aanvaller 30 miljoen euro aan salaris en bonussen in Frankrijk. Zijn sponsordeals met onder meer Nike en het horlogemerk Hublot levert Mbappé nog eens 4,5 miljoen euro per jaar op. In totaal verdient de twintigjarig speler 34,5 miljoen euro per jaar.

6. Alexis Sánchez

De Chileen is een van de grootverdieners bij Manchester United maar brengt het grootste gedeelte van de wedstrijden door op de reservebank. In Manchester verdient de aanvaller 32 miljoen euro per seizoen aan salaris en bonussen. Aan sponsorgelden strijkt Sánchez nog eens 2,8 miljoen euro op. Bij elkaar is dit goed voor 34,8 miljoen euro per jaar.

5. Andrés Iniesta

De Spanjaard verliet in 2018 Barcelona voor het Japanse Vissel Kobe en verdient grof geld in Japan. Per jaar 33,9 miljoen euro aan salaris, en aan sponsordeals nog eens 2,8 miljoen euro per jaar. In totaal casht de middenvelder 36,7 miljoen euro per jaar.

4. Paul Pogba

Pogba verdient grof geld bij Manchester United. De Fransman strijkt jaarlijks 32,7 miljoen euro op aan salaris en bonussen. Daar komt nog 4,5 miljoen euro bij vanwege sponsordeals met onder meer Adidas, wat zijn jaarlijkse inkomen brengt op 37,2 miljoen euro.

3. Neymar

De top drie best betaalde voetballers begint met de Braziliaan Neymar. De sterspeler van Paris Saint-Germain is de absolute grootverdiener in Frankrijk en verdient maar liefst 84,8 miljoen euro per jaar aan salaris en bonussen in Parijs. Ook heeft de aanvaller sponsordeals met onder meer Nike, Red Bull en EA Sports, wat hem nog eens 33,9 miljoen euro per jaar oplevert. In totaal strijkt de vleugelspeler 118,7 miljoen euro per jaar op.

2. Cristiano Ronaldo

De 34-jarige Portugees is de grote man bij Juventus en wordt hier ook rijkelijk voor betaald. Per jaar ontvangt Ronaldo 73,5 miljoen euro aan salaris en bonussen. Daar komt nog het gigantische bedrag van 49,7 miljoen euro aan sponsorgelden bovenop. De voormalig speler van Real Madrid heeft deals met onder andere Nike en Herbalife. Ook is de Portugees de eigenaar van zijn eigen kledinglijn. Ronaldo ontving maar liefst 123,2 miljoen euro.

1. Lionel Messi

De Argentijn is met afstand de best betaalde voetballer ter wereld. Bij FC Barcelona verdient de aanvaller maar liefst 103,9 miljoen euro per jaar aan salaris en premies. De linkspoot krijgt ook nog eens 39,5 miljoen dollar aan sponsorcontracten. In totaal brengt dit 143,4 miljoen euro in het laatje van Messi.