Voetbal

PSV wil snel handelen op transfermarkt: 'We weten wat we willen'

19 juni 2019 06:57 Aangepast: 19 juni 2019 09:30

Als het aan Mark van Bommel ligt, presenteert PSV snel een aantal nieuwe spelers. Met het vertrek van Angeliño en Maxi Romero en het mogelijk vertrek van spelers als Luuk de Jong, Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Gastón Pereiro moet er snel wat gebeuren in Eindhoven. "We weten wat we willen", aldus Van Bommel.

Dat zegt de trainer van PSV in het Eindhovens Dagblad. Van Bommel beseft dat het binnenhalen van nieuwe spelers echter geen simpel klusje is. "Natuurlijk irriteert het me dat we de selectie nog niet op orde hebben. Maar dat is ook niet meer dan logisch, omdat je met spelers, zaakwaarnemers en clubs met meerdere partijen te maken hebt. We hebben niet alles in de hand."

Haalbaarheid

Zo zijn niet alle spelers die PSV op de radar heeft ook makkelijk op te pikken. "We weten zeker wel wat we willen, maar niet alles is haalbaar. Het liefste heb je nu al vijfentwintig spelers op het veld staan die allemaal blijven, maar die garantie heb je niet. Een club als PSV kan ook geen spelers voor 80, 90 of 100 miljoen euro halen, dus je altijd afhankelijk van veel dingen."

 

Transferperiode

De transferperiode sluit pas op 1 september, niet ideaal volgens Van Bommel. "Dit is wat je niet wilt als trainer, dat er inkomend en uitgaand nog van alles kan gebeuren. Je wilt zo snel mogelijk alles bij elkaar hebben om de speelwijze te kunnen inslijpen. Over vijf weken moeten we er al staan. Na de Champions League is de transfermarkt nog bijna anderhalve maand open en dat is eigenlijk van de zotte."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tientallen fans bij eerste training PSV

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`