Voetbal

'Troost komt afspraken voorganger Van Geel niet na'

18 juni 2019 22:23 Aangepast: 19 juni 2019 15:27
Beeld © ANP

Sjaak Troost, de nieuwe technisch directeur van Feyenoord, gaat zijn eigen weg bij de Rotterdammers. De afspraken die voorvanger Martin van Geel gemaakt heeft worden niet allemaal nageleefd door de nieuweling.

Dat werd duidelijk tijdens de onderhandelingen tussen Feyenoord en FK Krasnodar over Tonny Vilhena, meldt Sander Berends van ELF Voetbal. Van Geel liet in het contract van de middenvelder opnemen dat hij niet de hoofdprijs hoeft op te leveren voor Feyenoord, maar Troost heeft die afspraak niet nageleefd, waardoor de onderhandelingen met Krasnodar misliepen. Troost neemt een eventueel transfervrij vertrek van de speler volgend jaar op de koop toe.

"Alle door de club gemaakte afspraken worden opgenomen in contracten, die door alle partijen zijn ondertekend", reageerde Troost bij RTV Rijnmond. "Daarbij worden er geen persoonlijke toezeggingen gedaan, die niet in contracten zijn opgenomen.''

Zo als het er nu naar uitziet blijft Vilhena komend seizoen bij Feyenoord en loopt hij volgend seizoen transfervrij de deur uit. De international, die al zeven seizoenen in de hoofdmacht van Feyenoord speelt, heeft nog tot 31 augustus om alsnog een nieuwe club te vinden. 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Transfer Vilhena naar Krasnodar afgeketst'

Stam

Bovenstaande is zeer waarschijnlijk in overleg met de nieuwe trainer Jaap Stam gegaan. Stam liet eerder aan VTBL weten dat hij graag ziet dat sommige sterkhouders van Feyenoord nog een jaar blijven en pas dan de stap maken naar het buitenland. Ook ging de nieuwe trainer van de Rotterdammers in op het plotselinge vertrek van Van Geel en wat voor effect een nieuwe technisch directeur voor hem zou hebben. Stam en Troost zullen aankomend seizoen gaan samenwerken in De Kuip.

Miniatuurvoorbeeld
video

Situatie bij Feyenoord liet Stam schrikken: 'Nooit over gesproken'

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`