Voetbal

Vitesse neemt afscheid van Büttner en Van der Werff

18 juni 2019 21:11 Aangepast: 18 juni 2019 21:19
Alexander Buttner en Maikel van der Werff zoeken verkoeling tijdens het trainingskamp van Vitesse in Oostenrijk Beeld © ProShots / Paul Meima

Alexander Büttner en Maikel van der Werff keren na de zomerstop niet meer terug bij Vitesse. Dat meldt technisch directeur Mo Allach in een verklaring op de website van de Arnhemmers. Beide verdedigers hebben een aflopend contract.

"Zoals elk jaar hebben we ook te maken met inkomende en uitgaande transfers", aldus Allach. "De gehuurde spelers keren in eerste instantie altijd terug naar hun club. Zoals al langer bekend is, is Arnold Kruiswijk gestopt en ligt de toekomst van Maikel van der Werff en Alexander Büttner elders. Uiteraard hebben wij de schaduwlijsten klaarliggen en zijn we achter de schermen al volop bezig om de selectie weer op volle sterkte te brengen."

De 30-jarige Büttner keerde in 2017 terug bij de club waar hij van 2007 tot 2012 speelde. Zeven jaar geleden verruilde hij Vitesse voor Manchester United. De even oude Van der Werff stond vanaf 2015 onder contract bij de nummer 5 van afgelopen seizoen.

Buttner over nieuw contract: 'Ik wil 10 jaar bijtekenen haha'

Eerder dit seizoen gaf Büttner nog aan graag bij te tekenen in Arnhem.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`