Transfer

Ibrahim Afellay definitief terug in A-selectie PSV

18 juni 2019 09:01 Aangepast: 18 juni 2019 11:04
Ibrahim Afellay in het shirt van PSV Beeld © Pro Shots

Ibrahim Afellay keert terug in de A-selectie van PSV. Dat brengt de Eindhovense club dinsdagochtend naar buiten via de officiële kanalen.

De 33-jarige middenvelder tekent bij PSV een eenjarig contract en sluit dinsdagmiddag direct aan bij de selectie van Mark van Bommel, zo laat PSV weten.

De Brabanders trainen dan voor het eerst in aanloop naar het nieuwe seizoen. VTBL-verslaggever Ron Vorstermans is daar bij aanwezig.

Ervaring

Van Bommel is blij met de terugkeer van zijn oud-teamgenoot: "Ibi heeft als speler bepaalde eigenschappen die iedere trainer graag in zijn selectie heeft. En hij brengt een flinke dosis ervaring mee."

Na zijn vertrek bij Stoke City wilde Afellay eerst weer fit worden. Dat deed hij de afgelopen maanden al in Eindhoven. "Ibi heeft een hele zware tijd achter de rug, maar is inmiddels fysiek weer in orde. Hij heeft onder begeleiding van één van onze fysio’s maandenlang keihard gewerkt om fit te worden. Bij PSV onder 19 heeft hij vervolgens de groepstraining opgepakt en ook dat ging prima", legt technisch directeur John de Jong uit.

Dat Afellay nu aansluit bij de A-selectie is een logisch gevolg vindt De Jong: "Hij is nu toe aan de volgende stap en dat is trainen en spelen met een A-selectie. Ibi is een van ons en nog steeds een voetballer met veel kwaliteiten. Het is dus logisch dat wij hem deze kans bieden." 

'Nieuwe kans'

De middenvelder zelf is blij met de kans die hij krijgt bij PSV. "Na jaren met veel tegenslag is het hartstikke mooi om juist bij PSV deze kans te krijgen. Ik heb hier vijftien jaar van mijn leven doorgebracht en de mentaliteit die hier heerst past bij mij. In de voorbije maanden heb ik dat weer ervaren. Het voelt goed om hier weer aan de slag te gaan."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze topspelers keerden terug op het oude nest

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore