Van de Sanden over kritiek

'Mensen hebben altijd een mening over ons spel, maar doe het ons maar eens na'

16 juni 2019 23:00 Aangepast: 27 augustus 2019 11:03
Van de Sanden na de wedstrijd tegen Kameroen. Beeld © Getty Images

Twee wedstrijden gespeeld, twee keer gewonnen. Een prima resultaat voor Nederland op het WK in Frankrijk, al is het voetbal nog niet helemaal wat het moet zijn. Oranje Leeuwin Shanice van de Sanden is hoe dan ook blij dat de ploeg door is naar de achtste finales. "We hebben nog kansen om mooi voetbal te laten zien."

Met twee keer winst zou je verwachten dat heel het land juicht voor de Oranje Leeuwinnen. De duizenden fans die afreisden naar Valenciennes voor de wedstrijd tegen Kameroen deden dat dan ook, uit volle borst. De beleving van de rest van Nederland leek daarentegen nogal negatief.

Mooi voetbal

Aanvalster Van de Sanden haalt haar schouders op voor die kritiek. "Mensen hebben altijd een mening over ons spel. Maar doe het ons maar eens na, om zes punten na twee wedstrijden te hebben." Toch geeft ze wel toe dat het soms wel wat beter kan. "Natuurlijk willen we mooi voetbal laten zien, maar dat lukt niet altijd. Soms moet je gewoon punten pakken."

In de wedstrijd tegen Kameroen zorgde een assist van Van de Sanden ervoor dat Vivianne Miedema kon scoren. Toch is ze kritisch over de rest van haar werk. "Mijn prestaties kunnen beter. Dat weet ik zelf ook", geeft de speelster toe. "Ik probeer eruit te halen wat erin zit."

Twee keer gewisseld

Of dat genoeg is, is nog maar de vraag. Tegen zowel Nieuw-Zeeland als Kameroen moest Van de Sanden namelijk het veld ruimen voor Lineth Beerensteyn. Vooralsnog maakt ze zich nog geen zorgen over haar basisplaats. "Ik weet wat ze kan. Ik weet wat ik kan. Het is alleen maar mooi dat Lineth goed voetbal laat zien."

De volgende wedstrijd van Nederland is tegen Canada in Reims. Hoewel de echte druk van de ketel is, is het volgens Van de Sanden de bedoeling dat de Oranje Leeuwinnen gaan schitteren. "We willen eerste worden in de poule. Hopelijk kunnen we dan ook een mooie pot voetbal laten zien."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tweede overwinning is binnen: Oranje Leeuwinnen verslaan Kameroen met 3-1

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`