Voetbal

Voetbalsters VS ook veel te sterk voor Chili

16 juni 2019 20:06

De voetbalsters van de Verenigde Staten hebben op het WK in Frankrijk de tweede groepswedstrijd gewonnen. Na de 13-0-zege op Thailand waren de Amerikaanse supporters klaar voor weer een grote score tegen Chili. De Chileense voetbalsters bleken in Parijs verdedigend een stuk sterker dan Thailand. De wereldkampioen won daardoor 'slechts' met 3-0.

Aanvalster Alex Morgan was tegen Thailand nog de belangrijkste speelster met vijf doelpunten, maar deed niet mee tegen Chili. Bondscoach Jillian Ellis hield de sterspeelster op de bank en voerde in totaal liefst zeven wijzigingen door. Routinier Carli Lloyd was de vervangster voorin de punt en liet zich gelden met twee doelpunten. Julie Ertz maakte tussendoor de 2-0 met een fraaie kopbal.

Na een 3-0-ruststand bleef de VS pressie spelen maar de paal en de uitstekend keepende Christiane Endler voorkwamen een grotere uitslag.

In groep F won Zweden eerder met 5-1 van Thailand. Zweden en de Verenigde Staten zijn geplaatst voor de achtste finales. In hun onderlinge wedstrijd gaan ze uitmaken wie groepswinnaar wordt.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore