Voetbal

De 5 spraakmakendste transfers van Mino Raiola

13 juni 2019 10:57 Aangepast: 13 juni 2019 11:11

Mino Raiola is volop in het nieuws. De spelersmakelaar kreeg onlangs van de FIFA een schorsing van drie maanden, maar deze is door het internationaal sporttribunaal CAS opgeschorst tot begin juli. De 51-jarige Raiola mag daardoor voorlopig weer aan het werk. De zaakwaarnemer van onder anderen Matthijs de Ligt was in het verleden al betrokken bij veel transfers. Wij hebben de vijf spraakmakendste op een rijtje gezet.

Zlatan Ibrahimović (Internazionale - FC Barcelona)

De meest in het oog springende transfer van Raiola is toch wel die van Zlatan Ibrahimović naar FC Barcelona. De Zweed werd door de Catalanen in de zomer van 2009 voor liefst 66 miljoen euro overgenomen van Inter. Zlatan bleef slechts een jaar bij Barcelona. De huidige aanvaller van LA Galaxy kon het absoluut niet vinden met trainer Pep Guardiola en trok mede daardoor na 29 competitiewedstrijden en zestien doelpunten de deur achter zich dicht in Camp Nou om terug te keren naar Italië. Pikant: naar Inters aartsrivaal AC Milan.

Paul Pogba (Juventus - Manchester United)

Een andere transfer van Raiola waar veel om te doen is geweest, is die van Paul Pogba in 2016. De middenvelder maakte voor een recordbedrag van 130 miljoen euro de overstap van Juventus naar Manchester United. Het opvallendste aan die transfer was dat hij vier jaar eerder de omgekeerde weg bewandelde. In 2014 liep Pogba namelijk gratis de deur uit in Manchester om zich aan te sluiten bij Juventus. De terugkeer naar United was voor Raiola een van zijn meest lucratieve deals ooit. De zaakwaarnemer van de Fransman stak naar verluidt liefst 40 miljoen euro in zijn zak als persoonlijke fee. 

Justin Kluivert (Ajax- AS Roma)

Dan een opvallende transfer dichter bij huis. Na 44 wedstrijden in de Eredivisie voor Ajax vonden Raiola en Justin Kluivert het tijd voor een stap naar het buitenland. Die stap kwam de destijds 19-jarige aanvaller op de nodige kritiek te staan. Kluivert en zijn zaakwaarnemer trokken zich daar weinig van aan en dus vertrokken zij samen naar Italië om de onderhandelingen af te ronden. AS Roma maakte 17,25 miljoen euro over naar Amsterdam. Een overgang waar Kluivert wellicht anders naar is gaan kijken. Gezien de successen die Ajax afgelopen seizoen beleefde en omdat zijn plaats binnen Oranje verloren is gegaan.

Ouasim Bouy (Ajax - Juventus)

Dat Raiola spelers naar mooie clubs kan brengen is geen geheim meer, maar dat wil niet zeggen dat het altijd goed uitpakt. Ouasim Bouy kan daarover meepraten. Op 18-jarige leeftijd besloot hij Ajax achter zich te laten om naar Juventus te vertrekken. Een stap die hij achteraf misschien beter niet had kunnen zetten. Bouy mocht slechts één keer invallen bij De Oude Dame en kwam inmiddels al voor zeven verschillende clubs uit. Momenteel is de 26-jarige Bouy eigendom van Leeds United, maar ook bij die club lijkt de aanvaller niet op veel speeltijd te hoeven rekenen.

Ricardo Kishna (Ajax- Lazio)

Voor Ricardo Kishna werd een vroege transfer naar Italië geen daverend succes. Raiola bracht de aanvaller in 2015 van Ajax naar Lazio. Op dat moment had Kishna 47 wedstrijden voor de Amsterdammers in de benen. In Rome bleef een echte doorbraak, mede wegens blessures, uit en vertrok hij op huurbasis naar achtereenvolgens Lille en ADO Den Haag. Na de zomerstop keert de aanvaller weer terug naar Italië. De kans lijkt echter klein dat daar nog een toekomst voor hem is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`