Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Matchwinner

Cruciale goal bezorgt Jill Roord slapeloze nacht, maar nog geen basisplaats

12 juni 2019 23:07 Aangepast: 27 augustus 2019 11:02
Jill Roord schreeuwt het uit na haar goal.

Vlak voor het eindsignaal van de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland wist invalster Jill Roord te scoren voor de Oranje Leeuwinnen. Een cruciale goal in de openingswedstrijd van Nederland op het WK. Voor het team, maar ook voor de goalgetter zelf.

De wedstrijd beslissen door te scoren in blessuretijd: een droom van veel voetballers. Jill heeft er zelfs wakker van gelegen. "Normaal heb ik niet zo'n moeite met in slaap vallen, maar er speelde zich nu van alles af in m'n hoofd."

Inmiddels heeft ze de beelden van haar doelpunt nog een aantal keer voorbij zien komen: de voorzet van Merel van Dongen, het terugkoppen van Lineth Beerensteyn en het knikje van haarzelf. De goal verdient geen schoonheidsprijs, maar het feestje was er niet minder om. "Hoe ik juichte, dat was oprechte blijdschap", glundert ze nog na.

Ook haar ploeggenoten waren maar wat blij met deze late treffer. Ze werd aan alle kanten gefeliciteerd. "Ik heb wel het idee dat deze goal mij extreem wordt gegund binnen het team." Hoe dat komt? "Ik denk omdat ik een leuk persoon ben", zegt ze gekscherend.

Geen makkelijke tijd

Dan, op serieuze toon: "Ik heb de afgelopen jaren niet de meest gelukkige tijd gehad hier." Ze heeft de status van 'de klassieke twaalfde man': ze speelt wel interlands, maar meestal begint ze op de bank. "Toch ben ik er altijd voor het team en ik ben ook altijd vrolijk. Dat wordt wel heel erg gewaardeerd."

Jill Roord wordt bedolven onder haar uitzinnige teamgenoten. Jill Roord wordt bedolven onder haar uitzinnige teamgenoten.

De reacties stroomden binnen op haar telefoon. "Ik heb nog niet alles gelezen en beantwoord. Het mooiste berichtje? Dat vind ik moeilijk te zeggen. Alle reacties zijn leuk. Maar die van familie en vrienden zijn toch wel het leukst, want die zijn het meest trots."

Bouwen op de bank

Ook bondscoach Sarina Wiegman complimenteerde Jill met haar goal. "Ze vond dat ik het goed had gedaan. En ze zei dat het fijn is dat ze op mensen kan bouwen die op de bank zitten." De vraag is wel of het haar status binnen het team heeft veranderd. "Dat weet ik niet, dat moet blijken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Op het nippertje: Oranje start WK met zege door goal in blessuretijd

Natuurlijk hoopt Roord dat deze goal ervoor zorgt dat ze een vaste basisspeelster wordt. "Het enige wat ik kan doen, is mezelf laten zien in de minuten die ik krijg. En doelpunten helpen dan heel erg. Beslissend zijn, dat is uiteindelijk waar het om draait. Maar ik verwacht helemaal niks, ik zie het wel. Uiteindelijk is het aan Sarina wat ze gaat doen met mij."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore