Voetbal

Denemarken heeft al bondscoach voor 2020

12 juni 2019 13:42 Aangepast: 12 juni 2019 13:43

Rijkelijk vroeg heeft de Deense voetbalbond aangekondigd dat Kasper Hjulmand volgend jaar bondscoach wordt van de nationale ploeg. De 47-jarige Deen wordt de opvolger van Åge Hareide, wiens contract niet wordt verlengd. Het is de bedoeling dat Hareide na het EK van volgend jaar afzwaait.

Voormalig Noors international Hareide (65) volgde in 2015 Morten Olsen op als bondscoach. Met Denemarken bereikte hij op het WK van 2018 de achtste finales waarin Kroatië na strafschoppen te sterk bleek. In de kwalificatiereeks voor het EK van volgend jaar staat Denemarken tweede in de groep achter Zwitserland. Het versloeg maandag Georgië met 5-1, mede dankzij twee doelpunten van Ajacied Kasper Dolberg.

Hjulmand was onder meer een klein jaar werkzaam in de Bundesliga bij Mainz, waar hij in 2015 voortijdig werd ontslagen. Daarna keerde hij terug naar FC Nordsjælland, de club waarmee hij in 2012 de Deense landstitel veroverde. Hij was kandidaat om trainer bij Anderlecht te worden, maar de Belgische club koos voor Vincent Kompany. Momenteel heeft Hjulmand geen club.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore