Favoriet?

Van Dijk bij bookmakers favoriet voor winst Ballon d’Or

12 juni 2019 09:01 Aangepast: 12 juni 2019 09:24

Het voetbalseizoen zit er op. Een mooi moment om te kijken wie er halverwege 2019 de favorieten zijn om de prestigieuze Ballon d’Or te winnen. Nederlander Virgil van Dijk is na een goed seizoen de favoriet bij de bookmakers.

De Ballon d’Or wordt jaarlijks uitgereikt door het Franse tijdschrift France Football. De speler die de meeste stemmen krijgt, ontvangt de trofee en is de wereldvoetballer van het jaar. De afgelopen elf jaar werd de verkiezing gedomineerd door Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die de award allebei vijf keer wonnen. Vorig jaar won Real Madrid-middenvelder Luka Modric.

Virgil van Dijk (x1.9)

Volgens de Engelse bookmakers is Virgil van Dijk de topfavoriet voor de winst van de Ballon d’Or. De aanvoerder van het Nederlands elftal won de Champions League met Liverpool en maakte veel indruk in de Engelse Premier League. Wie zijn geld zet op dat Van Dijk de Ballon d’Or wint, krijgt voor iedere euro 0.90 euro winst uitgekeerd bij Betfair.

Leo Messi (x2.0)

Ondanks een seizoen zonder Champions League-winst geldt Messi ook als een grote kanshebbers. De Argentijn werd met Barcelona door Liverpool uitgeschakeld in het kampioenenbal, maar heeft nog kans op een grote prijs. Argentinië begint op 15 juni de strijd om de Copa Ameríca. Als je voorspelt dat Messi de Ballon d’Or wint, dan krijg de voor iedere euro 1 euro winst terug.  

Cristiano Ronaldo (x15.0)

Dan is er een groot gat naar de derde favoriet, maar ook Cristiano Ronaldo maakt volgens de bookmakers kans om de prestigieuze prijs te winnen. De Portugees is uitverkozen tot Speler van het Jaar in de Serie A en won de eerste editie van de Nations League door in de finale met 1-0 van Nederland te winnen. Als je denkt dat Ronaldo de Ballon d’Or wint dan kun je serieus geld verdienen. Voor iedere euro krijg je maar liefst 15 euro winst terug.

Andere opvallende namen

Ook de namen van Mohamed Salah, Sadio Mane en Dusan Tadic worden genoemd bij de bookmakers. Bekijk hieronder de volledige lijst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore