Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Van Es neemt de risico's voor lief

11 juni 2019 18:39

Een flesje water opendraaien of haar lange haar in een staart binden, dat lukt Kika van Es niet. Voetballen kan de linksback echter wel en dus stond Van Es in de basis bij de eerste wedstrijd van Oranje op het WK in Frankrijk. Tien dagen nadat ze een botje in haar linkerhand had gebroken, deed ze 70 minuten mee tegen Nieuw-Zeeland (1-0).

''Ik heb eerst staan janken omdat ik dacht dat ik niet mee kon naar het WK. De eerste dagen na de operatie gingen ook niet zoals gehoopt. Ik kon niet eens 20 minuten fietsen zonder reactie. Gisteren, toen ik hoorde dat ik bij de selectie mag blijven, huilde ik tranen van geluk. Dat ik ook nog mocht spelen, maakt mijn droom compleet'', aldus Van Es, die het vorige WK miste door een dubbele beenbreuk.

''Zolang ik geen rare dingen doe met mijn vingers gaat het goed. Ze hebben het goed vastgezet in mijn hand. Ik zal voorlopig een brace moeten dragen ter bescherming. Natuurlijk zijn er risico's, maar die zijn voor mij. De pijn moet ik voor lief nemen. In het veld heb ik nul angst. Dat is belangrijk, want ik moet het juist van de fysieke duels hebben. En ballen ingooien doe ik ook gewoon.''

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore