WK voetbal

Op het nippertje: Oranje start WK met zege door goal in blessuretijd

11 juni 2019 16:52 Aangepast: 12 juni 2019 12:43
Beeld © ANP

"Save the best for last!" De Nederlandse vrouwen zijn met een 1-0 overwinning begonnen aan het WK in Frankrijk. In Le Havre had Nederland genoeg kansen om te winnen, maar geen van die kansen leidde tot een goal. Tot in de blessuretijd: Jill Roord kopte raak en werd bedolven onder Oranje-liefde.

Het leek lange tijd op een gelijkspel uit te draaien, maar in het laatste staartje van de wedstrijd wist Oranje tóch te scoren.

Veel kansen

Oranje begon als favoriet tegen Nieuw-Zeeland, maar had het moeilijk tegen de nummer 19 van de wereldranglijst. Nieuw-Zeeland speelde fel, en kreeg ook kansen. Na tien minuten kwam Oranje zelfs goed weg, toen Nieuw-Zeeland de lat raakte. 

Nederland had het meest de bal, maar grote kansen leverde dat niet op. Tot kort voor rust. Dominique Bloodworth miste van niet te missen afstand.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Quiz: hoe goed ken jij onze Oranje Leeuwinnen?

Bevrijdende treffer

In de tweede helft was het beeld niet anders. Nederland bleef aandringen, maar miste een aantal grote kansen. Miedema, Martens en Van Dongen leken allemaal Nederland op voorsprong te zetten, maar de bal wilde er niet in. 

En toch kwam de goal. Roord verschalkte de Nieuw-Zeelandse doelvrouw en bracht de fans in extase. Net als Canada heeft Nederland door de goal drie punten. Kameroen en Nieuw-Zeeland staan op 0.

'Bizar'

Na de wedstrijd kon Roord het bijna niet geloven. ''Ik had maar één doel en dat was het maken van een goal'', zei ze kort na afloop tegen de NOS. "Ik sta al heel lang droog bij Oranje. Dat je dan in de eerste WK-wedstrijd het beslissende doelpunt maakt, is gewoon bizar. Ik ben er een beetje van in de war. Hier hoopte ik zolang op."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore