Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
WK

Oranjefans nemen Le Havre over en zorgen voor geweldige sfeer

11 juni 2019 12:17 Aangepast: 11 juni 2019 12:21

Om 15.00 uur trappen de Oranje Leeuwinnen af tegen Nieuw-Zeeland voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van het WK. De Nederlandse fans staan bekend om de geweldige steun bij eindtoernooien. Ook in Frankrijk maakt het Oranjelegioen indruk. Met een grote stoet bewegen de supporter zich richting het stadion en hebben de fans Le Havre overgenomen.

Voorheen was het alleen een bekend fenomeen bij grote toernooien van het Nederlands elftal, een Oranjeplein en een Oranjeparade voor de fans. Deze traditie is nu echter ook overgeslagen naar het vrouwenvoetbal.

Vanochtend verzamelden enkele duizenden Nederlandse supporters zich op het strand van Le Havre, om gezamenlijk naar het Stade Océane te gaan voor de openingswedstrijd van de 'Leeuwinnen' op het WK tegen Nieuw-Zeeland.

Fanzone

De fanzone op het strand liep gedurende de ochtend vol met in oranje en rood-wit-blauw uitgedoste voetbalfans. Na dagen waarin het veelal regende, scheen nu de zon in de Franse kustplaats in Normandië.

De fans, veelal jonge meisjes en gezinnen, genoten van optredens van artiesten en konden ondertussen allerlei activiteiten ondernemen in de fanzone. Vanaf 11.30 uur trok het hele gezelschap achter de welbekende Oranjebus, een dubbeldekker, door de stad richting het station. Vanaf daar gaan de fans per bus naar het stadion.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore