WK voetbal

Swingende stoet onderweg naar eerste duel Oranje Leeuwinnnen

11 juni 2019 12:12 Aangepast: 11 juni 2019 12:45
Beeld © RTL Nieuws

In de Franse stad Le Havre is een stoet van duizenden dansende Oranjefans onderweg naar het stadion voor het eerste duel van de Oranje Leeuwinnen. Die voetballen vanmiddag hun eerste wedstrijd van het WK, tegen Nieuw-Zeeland.

Voorheen was het alleen een bekend fenomeen bij grote toernooien van het Nederlands elftal, een Oranjeplein en een Oranjeparade voor de fans. Deze traditie is nu echter ook overgeslagen naar het vrouwenvoetbal.

Vanochtend verzamelden enkele duizenden Nederlandse supporters zich op het strand van Le Havre, om gezamenlijk naar het Stade Océane te gaan voor de openingswedstrijd van de 'Leeuwinnen' op het WK tegen Nieuw-Zeeland.

Bekijk hier de stoet:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nieuw-Zeeland moet Nederland gaan frustreren'

Fanzone

De fanzone op het strand liep gedurende de ochtend vol met in oranje en rood-wit-blauw uitgedoste voetbalfans. Na dagen waarin het veelal regende, scheen nu de zon in de Franse kustplaats in Normandië.

De fans, veelal jonge meisjes en gezinnen, genoten van optredens van artiesten en konden ondertussen allerlei activiteiten ondernemen in de fanzone. Vanaf 11.30 uur trok het hele gezelschap achter de welbekende Oranjebus, een dubbeldekker, door de stad richting het station. Vanaf daar gaan de fans per bus naar het stadion.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duizenden fans in Le Havre voor openingsduel Oranje Leeuwinnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`