Transfer

'FC Barcelona en Ajax akkoord over transfersom De Ligt'

11 juni 2019 09:23 Aangepast: 11 juni 2019 09:43

Ajax en FC Barcelona zouden een akkoord hebben bereikt over de transfersom van Matthijs de Ligt. Wanneer de verdediger definitief zijn jawoord geeft, maken de Catalanen 75 miljoen euro over naar Amsterdam.

Dat zegt de Spaanse journalist Oriol Domènech, die onder meer voor Mundo Deportivo schrijft, in het radioprogramma Club de la Mitjanit. Of De Ligt daadwerkelijk naar Spanje verkast, zou volledig van de Ajacied zelf afhangen. 

Topclubs

De 19-jarige De Ligt heeft dit seizoen een onuitwisbare indruk gemaakt bij Ajax en kan kiezen uit verschillende topclubs. Na de verloren Nations League-finale tegen Portugal deed uitgerekend Cristiano Ronaldo nog een poging om de verdediger te verleiden naar Juventus te komen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ronaldo probeert De Ligt te strikken: 'Verstond 'm eerst niet'

De Ligt zelf lijkt geen haast te hebben met het maken van een definitieve keuze: "Ik vind het helemaal niet vervelend dat er nog geen duidelijkheid is. Volgens mij begint de transferperiode ook pas over een tijdje. Ik ga nu gewoon lekker op vakantie. Even uitrusten, want het is een lang seizoen geweest. Ik laat het op me afkomen", zei hij na afloop van de Nations League-finale tegen de NOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore