Kanté

Het verhaal van N'Golo Kanté: de bescheiden allemansvriend

12 juni 2019 10:52 Aangepast: 12 juni 2019 11:20

N’Golo Kanté is via een omweg bij de Europese top gekomen. De kleine middenvelder kwam in het seizoen 2015/16 bij Leicester City terecht en groeide uit tot een van de beste verdedigende middenvelders ter wereld.

N’Golo Kanté maakte zijn debuut in het profvoetbal op 18 mei 2012 voor US Boulogne in de Ligue 2 tegen AS Monaco. Na een succesvol seizoen in Championnat National, het derde niveau van Frankrijk, verdiende de middenvelder een transfer naar SM Caen. In zijn eerste seizoen bij Caen wist Kanté te promoveren naar de Ligue 1.

Ook op het hoogste niveau van Frankrijk wist de balveroveraar indruk te maken, wat hem een transfer naar de Premier League opleverde. Het besef dat hij profvoetballer kon worden kwam pas laat bij de Fransman. "Ik speelde in het reserveteam van Boulogne en wist te promoveren. Daarna mocht ik aansluiten bij het eerste elftal. Toen kwam pas het besef dat ik het kon gaan halen. Mijn omgeving heeft ervoor gezorgd dat ik in mijzelf ging geloven”, zegt Kanté op de website van Leicester.

Droomseizoen

In zijn eerste jaar in de Premier League beleefde Kanté een droomseizoen. Leicester City presteerde het onmogelijke en won het eerste landskampioenschap in de historie van The Foxes. De onvermoeibare middenvelder miste dat seizoen slechts één wedstrijd en had een groot aandeel in de titel. Het goede spel van Kanté was bij de topclubs niet onopgemerkt gebleven. Chelsea betaalde ruim 35 miljoen voor de speler en haalde hem naar Londen. Ook bij The Blues had hij geen moeite met het niveau en werd hij wederom kampioen van Engeland. Door zowel zijn collega-voetballers als de Premier League werd Kanté uitgeroepen tot speler van het jaar.

Persoonlijkheid

Dat Kanté over uitzonderlijke voetbalkwaliteiten beschikt is geen verrassing, maar de Fransman heeft ook een geweldige persoonlijkheid en is geliefd bij vele voetbalfans. Voor de goedlachse Fransman geen grote en dure auto’s, maar een 'bescheiden' Mini Cooper.

 

Ontmoeting met fan

Het meest opvallende verhaal is dat de middenvelder een avond heeft doorgebracht in het huis van een supporter. Kanté had zijn trein naar huis gemist en besloot daarom om te gaan bidden. De fan herkende de voetballer bij de moskee en nodigde de Fransman uit om om bij hem thuis te komen eten, een potje FIFA en Match of the Day te kijken.

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore