Nederlands elftal

Oranje komt tekort tegen Portugal in finale Nations League

09 juni 2019 22:35 Aangepast: 10 juni 2019 07:50
Portugal scoort tegen het Nederlands elftal. Beeld © ANP

Het Nederlands elftal heeft de finale van de Nations League verloren van Portugal. Het werd 1-0 in het Estádio do Dragão van FC Porto.

Gonçalo Guedes scoorde in de zestigste minuut, via de handen van doelman Jasper Cillessen. De zege was verdiend. De Europees kampioen was gevaarlijker en kwam vooral in het eerste uur nauwelijks in de problemen.

Oranje was vaker in balbezit, maar wist de goed georganiseerde defensie van de tegenstander zelden in verlegenheid te brengen. Het aanvalsspel van Nederland won iets aan kracht nadat beide vleugelspitsen Ryan Babel en Steven Bergwijn naar de kant waren gehaald voor Quincy Promes en Donny van de Beek.

Prachtige kans op gelijkmaker

Memphis Depay miste even na de openingstreffer van Guedes een prachtige kans op de gelijkmaker. Na een afgemeten voorzet van Van de Beek kopte hij in de handen van doelman Rui Patricio. Helaas voor Oranje bleef het bij die ene uitgespeelde mogelijkheid.

In de eerste helft van de finale van de Nations League bleef het 0-0. Nederland had toen het meeste balbezit, maar wist de verdediging van Portugal niet te verontrusten. Portugal kreeg ook geen grote kansen, maar zorgde wel voor meer dreiging dan Oranje.

Bruno Fernandes probeerde doelman Jasper Cillessen tot driemaal vergeefs met een afstandsschot te verrassen. Ook Cristiano Ronaldo schoot een keer van ver in de handen van Cillessen. Daar stond van Oranjekant maar weinig tegenover.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nations League winnen, alleen leuk of hebben we er ook wat aan?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore