Voetbal

Gouden Memphis onmisbaar voor Oranje in 2019

07 juni 2019 10:25 Aangepast: 07 juni 2019 11:24

Memphis speelde donderdagavond in de Nations League tegen Engeland niet de beste wedstrijd van zijn leven, maar was wel betrokken bij de drie Nederlandse doelpunten: 3-1. De aanvaller van Olympique Lyon is ook nog eens goed op schot voor Oranje in 2019 tot nu toe.

Het Nederlands elftal kwam dit jaar in drie wedstrijden negen keer tot scoren. Memphis was bij al die doelpunten direct betrokken.

Drie keer scoorde de aanvaller zelf, vijf keer gaf hij de assist en ook bij het eigen doelpunt van Engelsman Kyle Walker had hij donderdag een grote rol, door druk te zetten op John Stones die vervolgens in de fout ging.

Nederland - Wit-Rusland

Op 21 maart begon Oranje de EK-kwalificatie met een 4-0 zege op Wit-Rusland. Memphis had er die avond in Rotterdam duidelijk zin in. Met twee doelpunten en twee assists was hij de grote man aan Nederlandse zijde.

Nederland - Duitsland

Vier dagen later ging Nederland in jacht op kwalificatie voor het EK2020 in de slotminuut met 2-3 onderuit tegen Duitsland. Na een 2-0 achterstand bij rust kwam Oranje, onder leiding van Memphis, nog knap terug tot 2-2. De spits gaf eerst een perfecte voorzet op Matthijs de Ligt, om vervolgens zelf de gelijkmaker binnen te schieten.

Nederland - Engeland

In de halve finale van de Nations League had Memphis het wat minder op zijn heupen. De nummer 10 van Oranje miste scherpte voor het doel en kwam dan ook niet tot scoren.

Desondanks had hij wel weer een belangrijk aandeel. Met de assist bij de 1-1 en de 3-1 was hij direct betrokken bij twee van de drie doelpunten. Ook de 2-1 was zonder Memphis niet gevallen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore