Transfer

Bergwijn: 'Natuurlijk streelt de interesse van Ajax mij'

05 juni 2019 07:13 Aangepast: 05 juni 2019 10:34

Steven Bergwijn wordt al een aantal weken nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Ajax. De 21-jarige aanvaller van PSV laat zich niet van de wijs brengen door alle commotie die dat met zich meebrengt. "Op het einde is er maar één iemand die de beslissing neemt: ik zelf."

Dat zegt hij in een interview met Voetbal International. Bergwijn begrijpt dat een eventuele stap naar Amsterdam gevoelig ligt, maar wil zijn keuze daar niet van laten afhangen. "Het is niet zo dat de mensen in Eindhoven heel vervelend tegen me doen. Ik snap het sentiment heel goed. PSV is altijd heel goed voor me geweest, de club heeft me perfect opgevangen toen ik weg moest bij Ajax. Als je dan in de belangstelling staat van de aartsrivaal, begrijp ik dat de supporters op z’n minst niet heel blij zijn. Maar tegelijkertijd moet je wel professional blijven in deze wereld."

Liefde voor PSV

Bergwijn wil zijn keuze niet laten afhangen van sentimenten. "Natuurlijk streelt de interesse van Ajax mij. Maar mijn gevoel voor PSV zal nooit veranderen. En als ik al vertrek, doe ik dat niet vanwege de club, maar omdat ik denk me ergens anders gewoon beter te kunnen ontwikkelen als voetballer. Maar alles ligt open, dat is wat ik steeds zeg. Ik neem gewoon de tijd, het is niet iets dat je zomaar even doet of beslist."

In het verleden kwam Bergwijn al uit in de jeugdopleiding van Ajax. Het vertrek is inmiddels een gesloten boek, zegt hij. "Nee, voor mij speelt dat geen rol meer. Ik lees er nu steeds meer verhalen over, die allemaal zwaar overdreven zijn. Allerlei verschillende versies, maar nooit de juiste."

Amsterdam

Mocht Bergwijn voor Ajax kiezen, dan zou dat geen onlogische stap zijn. De stad zit namelijk nog altijd in zijn hart. "Ik ben een echte Amsterdammer, ja. Geboren, maar niet helemaal getogen. Op jonge leeftijd verhuisden we naar Almere. Maar ach, uiteindelijk was ik toch altijd wel in Amsterdam te vinden, zeker toen ik later voor Ajax ging spelen. Het is mijn stad, ja, maar tegelijk: alleen op basis daarvan kies je natuurlijk niet een nieuwe club."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Steven Bergwijn reageert: 'Ik hoef niet per se naar Ajax'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore